23-10-2012, Saat: 23:03
(Son Düzenleme: 19-08-2013, Saat: 15:47, Düzenleyen: minho_k-oppa.)
Jjim Dak / 찜닭
![[Resim: 32398546.jpg]](http://imageshack.us/a/img641/2164/32398546.jpg)
İçindekiler
> 1 adet derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü (Tercihe göre kemiksiz tavuk butu veya kesilmiş baget kullanabilirsiniz.)
> 2 diş kıyılmış sarımsak
> İnce dilimler halinde kesilmiş ¼ Kore turpu
> Kalın dilimler halinde kesilmiş ½ soğan
> Diyagonal kesilmiş 1 adet havuç
> Küçük parçalar halinde kesilmiş ¼ kırmızı dolmalık biber
> 3 adet yeşil serrano biberi
> Beyaz ve yeşil bölümleri ayrılmış, 5 cm uzunluğunda kesilmiş 2 adet yeşil soğan
> Yıkanmış 10 adet Çin lahanası (veya ıspanak)
> Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletilmiş 1 demet Kore tatlı patates eriştesi
> 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam (garnitür olarak)
> Üstünü kapatması için yaklaşık 3 bardak su
Sos Malzemeleri
> 1 yemek kaşığı hafif soya sosu
> 1 yemek kaşığı kaliteli koyu soya sosu
> 1 yemek kaşığı mirin
> 2 yemek kaşığı esmer şeker
> 1 yemek kaşığı kırmızı Kore toz biberi
> 1 yemek kaşığı Gochujang ( kırmızı biber salçası)
Yemek Tarifi
1. Tuzu, beyaz biberi, susam yağını, şekeri ve mısır nişastasını tavuk göğsü ile marine edin.
2. Başka bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırın, bir kenara koyun.
3. Büyük bir tencereye biraz yağ koyun. Isındığı zaman tavuk parçalarını koyun. Pişene kadar kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirin. Kıyılmış sarımsağı, yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartın. Turpu ekleyin ve bir dakika boyunca kızartın. Üstünü örtecek kadar su koyun ve sos malzemelerini ekleyerek kaynamaya bırakın.
4. Kaynadığı zaman, kırmızı dolmalık biberi, havucu, soğanı ve yeşil soğanın yeşil kısmını ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
5. Kapağı açın ve Çin lahanası ile tatlı patates eriştesini ekleyin. Tekrar kapağı kapatın ve 5 dakika pişirin. Kapağı açın ve karıştırarak yemeği harekete geçirin.
6. Bir servis tabağına dökün ve kavrulmuş susam ile birlikte süsleyin. Hemen servis edin. Olmazsa, servis yapmak için hazır olduğunuz zaman sadece dang myun ekleyin.
Kaynak
![[Resim: 32398546.jpg]](http://imageshack.us/a/img641/2164/32398546.jpg)
İçindekiler
> 1 adet derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü (Tercihe göre kemiksiz tavuk butu veya kesilmiş baget kullanabilirsiniz.)
> 2 diş kıyılmış sarımsak
> İnce dilimler halinde kesilmiş ¼ Kore turpu
> Kalın dilimler halinde kesilmiş ½ soğan
> Diyagonal kesilmiş 1 adet havuç
> Küçük parçalar halinde kesilmiş ¼ kırmızı dolmalık biber
> 3 adet yeşil serrano biberi
> Beyaz ve yeşil bölümleri ayrılmış, 5 cm uzunluğunda kesilmiş 2 adet yeşil soğan
> Yıkanmış 10 adet Çin lahanası (veya ıspanak)
> Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletilmiş 1 demet Kore tatlı patates eriştesi
> 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam (garnitür olarak)
> Üstünü kapatması için yaklaşık 3 bardak su
Sos Malzemeleri
> 1 yemek kaşığı hafif soya sosu
> 1 yemek kaşığı kaliteli koyu soya sosu
> 1 yemek kaşığı mirin
> 2 yemek kaşığı esmer şeker
> 1 yemek kaşığı kırmızı Kore toz biberi
> 1 yemek kaşığı Gochujang ( kırmızı biber salçası)
Yemek Tarifi
1. Tuzu, beyaz biberi, susam yağını, şekeri ve mısır nişastasını tavuk göğsü ile marine edin.
2. Başka bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırın, bir kenara koyun.
3. Büyük bir tencereye biraz yağ koyun. Isındığı zaman tavuk parçalarını koyun. Pişene kadar kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirin. Kıyılmış sarımsağı, yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartın. Turpu ekleyin ve bir dakika boyunca kızartın. Üstünü örtecek kadar su koyun ve sos malzemelerini ekleyerek kaynamaya bırakın.
4. Kaynadığı zaman, kırmızı dolmalık biberi, havucu, soğanı ve yeşil soğanın yeşil kısmını ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
5. Kapağı açın ve Çin lahanası ile tatlı patates eriştesini ekleyin. Tekrar kapağı kapatın ve 5 dakika pişirin. Kapağı açın ve karıştırarak yemeği harekete geçirin.
6. Bir servis tabağına dökün ve kavrulmuş susam ile birlikte süsleyin. Hemen servis edin. Olmazsa, servis yapmak için hazır olduğunuz zaman sadece dang myun ekleyin.
Kaynak