yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jjim Dak / 찜닭
#1
Jjim Dak / 찜닭

[Resim: 32398546.jpg]

İçindekiler


> 1 adet derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü (Tercihe göre kemiksiz tavuk butu veya kesilmiş baget kullanabilirsiniz.)

> 2 diş kıyılmış sarımsak

> İnce dilimler halinde kesilmiş ¼ Kore turpu

> Kalın dilimler halinde kesilmiş ½ soğan

> Diyagonal kesilmiş 1 adet havuç

> Küçük parçalar halinde kesilmiş ¼ kırmızı dolmalık biber

> 3 adet yeşil serrano biberi

> Beyaz ve yeşil bölümleri ayrılmış, 5 cm uzunluğunda kesilmiş 2 adet yeşil soğan

> Yıkanmış 10 adet Çin lahanası (veya ıspanak)

> Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletilmiş 1 demet Kore tatlı patates eriştesi

> 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam (garnitür olarak)

> Üstünü kapatması için yaklaşık 3 bardak su



Sos Malzemeleri

> 1 yemek kaşığı hafif soya sosu

> 1 yemek kaşığı kaliteli koyu soya sosu

> 1 yemek kaşığı mirin

> 2 yemek kaşığı esmer şeker

> 1 yemek kaşığı kırmızı Kore toz biberi

> 1 yemek kaşığı Gochujang ( kırmızı biber salçası)



Yemek Tarifi

1. Tuzu, beyaz biberi, susam yağını, şekeri ve mısır nişastasını tavuk göğsü ile marine edin.
2. Başka bir kapta tüm sos malzemelerini karıştırın, bir kenara koyun.
3. Büyük bir tencereye biraz yağ koyun. Isındığı zaman tavuk parçalarını koyun. Pişene kadar kızgın yağda çevire çevire çabucak pişirin. Kıyılmış sarımsağı, yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyerek kokusu çıkana kadar kızartın. Turpu ekleyin ve bir dakika boyunca kızartın. Üstünü örtecek kadar su koyun ve sos malzemelerini ekleyerek kaynamaya bırakın.
4. Kaynadığı zaman, kırmızı dolmalık biberi, havucu, soğanı ve yeşil soğanın yeşil kısmını ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
5. Kapağı açın ve Çin lahanası ile tatlı patates eriştesini ekleyin. Tekrar kapağı kapatın ve 5 dakika pişirin. Kapağı açın ve karıştırarak yemeği harekete geçirin.
6. Bir servis tabağına dökün ve kavrulmuş susam ile birlikte süsleyin. Hemen servis edin. Olmazsa, servis yapmak için hazır olduğunuz zaman sadece dang myun ekleyin.


Kaynak
Cevapla
#2
English

Jjim Dak / 찜닭

[Resim: 32398546.jpg]

Ingredients


> 1 skinless and boneless chicken breast (you can use boneless chicken thighs or cut drumsticks, prefer)

> 2 cloves garlic, minced

> 1/4 Korean radish, cut into thin slices

> 1/2 onion, cut into thick slices

> 1 carrot, peeled and cut diagonally into thin slices

> 1/4 red bell pepper, cut into small pieces

> 3 green serrano chili, half

> 2 scallions, washed and cut into 2 inches length, separate the white and green parts

> 10 baby bok choy, washed (or spinach)

> A small bunch of Korean sweet potato vermicelli (dang myun), soaked in warm water until soften, drained

> 1 Tbsp. toasted sesame seeds (as garnish)

> Water to cover, about 3 cups


Sauce

> 1 Tbsp. light soy sauce
> 1 Tbsp. premium dark soy sauce
> 1 Tbsp. mirin
> 2 Tbsp. brown sugar
> 1 Tbsp. Korean red pepper powder
> 1 Tbsp. gochujang (Korean red pepper paste)


Cooking Direction

1. Marinate the chicken breast with salt, white pepper, sesame oil, sugar and cornstarch.
2. Mix all the sauce ingredients in another bowl, set aside.
3. In a large saucepan, add in a little oil. When hot, add in the chicken pieces. Sealed and stir-fry until almost cooked. Add in minced garlic and white part of scallion, stir-fry until fragrant. Add radish and stir-fry for a minute. Add water to cover and the sauce ingredients and let it boil.
4. When boiling, add in red bell pepper, carrot, onion, and green part of scallion. Turn the heat to low and let it simmer covered for 10 minutes.
5. Open the lid, add in baby bok choy and dang myun, covered lid and let it simmer for another 5 minutes. Open lid, give it a gentler stir to mix.
6. Pour into a serving bowl and garnished with toasted sesame seeds. Serve immediately. If not, only add the dang myunwhen you are ready to serve.


Source
Cevapla
#3
esra_kjm, teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#4
Çok lezzetli görünüyor...

Paylaşım için teşekkürler. ^^
Cevapla
#5
Çok teşekkürler canım. Opucuk
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi