29-07-2011, Saat: 4:19
(Son Düzenleme: 31-07-2012, Saat: 18:03, Düzenleyen: madamagafya.)
Laver, Kelp, and Brown Seaweed
Jindo Jeopdo köyünün temiz ve berrak denizinde birçok çesit deniz yosunu üretilmektedir. Başlıca türleri kahverengi deniz yosunu, su yosunu ve laverdir.
Kahverengi deniz yosunu
![[Resim: brownseaweed.png]](http://img829.imageshack.us/img829/6301/brownseaweed.png)
Kore yarımadasının güneybatı köşesinde bulunan Jindo denizinde güçlü dalgalar ve akıntılar vardır. Bu nedenle kahverengi deniz yosununun kendine özgü tat, lezzet ve dokusu vardır. Kahverengi deniz yosunu temmuzun ortasından ağustosun başlarına yaklaşık 20 günde toplanır ve deniz meltemiyle doğal bir şekilde kurur. Jindo kahverengi deniz yosunu özellikle çocukların büyümesini geliştirir, kemik erimesini ve orta yaşlı kadınlarda osteomalaziyi önler, kabızlık ve hipertansiyonda etkilidir.
Su yosunu
![[Resim: kelp.png]](http://img839.imageshack.us/img839/2586/kelp.png)
Kelp, kahverengi alg ve deniz yosunu anlamına gelir. Yenilebilenlerinin uzunluğu 2 ila 20cm arasındadır. Jindo denizindeki kelpler kalitelidir. Kelpler genellikle kayalar üzerinde yaşarlar. Farklı türlerine göre küçük faklılıklar olmasına rağmen, kelpler genellikle %16 su, %7 protein, %1.5 yag, %49 karbonhidrat ve %26.5 mineral içerir. Lif çoğunlukla polisakkarit olmak üzere %5~10 oranında karbonhidrat içerir. Polisakkaritler sindirilmemiştir ve kalori üretmezler, fakat kelp iyi bir iyot kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Her gün biraz yosun tüketmek sağlıklıdır. Kurutulmus kelplerin üzerindeki beyaz toz doğal baharat olarak bilinir. Ayrıca tatlı bir tat verirken, temel aminoasit kan basınını düşürür.
Laver
![[Resim: laver.png]](http://img851.imageshack.us/img851/1750/laver.png)
Doğanın en güzel hediyesi olarak adlandırılan laver yetişkin hastalıklarını, yaşlılığı ve kanseri önlemek için birçok madde içerir. Dayanıklılığı arttırır ve pankreas hastalıklarını tedavi eder. Mükemmele yakın bir yiyecek olarak bilinir. Jindo Kore’deki toplam laver üretiminin %50sini karşılar.
(Kaynak: Jindo Şehri Anasayfa Uzmanlıkları Sayfa Ofisi )
Çeviri: kim is love
Kaynak
English
Jindo Jeopdo Wellbeing Village produces various seaweeds in its clean and clear seas. The major types of seaweeds are laver, kelp, and brown seaweed.
Brown Seaweed
Located in the southwest corner of the Korean Peninsula, Jindo Seas has strong waves and currents. Therefore, its brown seaweed has a unique taste, flavor, and texture. Brown seaweed is gathered for about 20 days from mid July to early August and naturally dried by the sea breeze.
Jindo brown seaweed especially promotes children’s growth, prevents osteoporosis and osteomalacia in mid-aged women, and is effective in people with constipation or hypertension.
Kelp
Kelp refers to the brown algae and marine algae. It comes in lengths between 2 to 20cm and is edible. The kelp found in Jindo Seas is very high in quality. Kelp generally lives on rocks.
Although there are slight differences according to the different types, kelps generally contain 16% water, 7% protein, 1.5% fat, 49% carbohydrate, and 26.5% minerals. Fiber takes 5~10% of carbohydrate which is mostly polysaccharides. Its polysaccharides are not digested or used in producing calories, but kelp is a great source of iodine, calcium, and potassium. It is healthy to consume a little bit of kelp everyday. The white powder on the surface of dried kelps is known as its natural seasoning. Also, its basic amino acid reduces the blood pressure while some other substances give it the sweet taste.
Laver
Called the best gift of nature, laver contains various substances that prevent adult diseases, aging, and cancer. It also enhances stamina, and treats pancreatic diseases. It is known as a near-perfect food. Jindo takes almost 50% of the total laver production in Korea.
(Source: Jindo-gun Office Homepage Specialties Page)
Source
![[Resim: 4iy5j86.gif]](http://www.firegoon.com/images/4iy5j86.gif)
Sungkyunkwan Scandal
kim is love ~ ileri