yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jijok Gaetbeol Village's Clam
#1

Jijok Gaetbeol Village's Clam / Jijok Gaetbeol Köyü Midyeleri

İstiridyeler

[Resim: oysterj.jpg]

Jijok Boğazı’nda doğal olarak yetişen istiridyeler, diğer istiridyelere kıyasla daha fazla besin içerir ve lezzetlidir. Deniz Sütü olarak adlandırılan istiridyeler çok besleyicilerdir ve bu yüzden hiç çiğ deniz ürünü ya da istiridye yemeyen Fransızlar için bile idealdir. Ayrıca Kimchiyi kış boyunca taze tutar ve kadınların güzelliği için iyi bir gıdadır. İstiridyeler diğer kabuklu deniz ürünlerine göre daha iyi sindirilirler, çocuklar ve yetişkinler tarafindan kolayca emilir ve anemi, gastroentrik sıkıntıları olan insanlarin dayanıklılığını arttırır. Kalsiyumun takviye olarak alınması zor olmasına rağmen, istiridyeler hızlı kalsiyum emilimi için çok iyi kaynaklardır. İnsan vücudunda kanı alkaliden arındırır, taurin(Vücuttaki nörolojik fonksiyonlari ve nörolojik iletişim mekanizmasini kuvvetlendirir ve düzenleyerek antioksidan özellikler gösterir) miktarını arttırır ve yine kan şekerini düşürmek için E vitaminiyle glikojen miktarini arttırır. Bu nedenle diyabet ve yüksek tansiyonda etkilidir.
Bedensel yapıyı korumak için düşük kalori içerir, cildi beyazlatan melanini eritir ve taurin ile bebeklerin beyinlerini geliştirir. İnsanların enerji sağlaması için glikojen vücutta glikoza dönüşür ve hastalar, yaşlılar, bebekler, hamile kadınların sağlıkları açısından sindirimi kolaydır.
Atalarımız istiridyelerin etkisini çok uzun zamandır bilmektedirler. Doğu Tıp Ansiklopedisine göre onları korumak çok kolaydır. Bunun için suda önce kaynatıp sonra 10 dakika ısıtmak ve sonra güneş ışığında kurutmak yeterlidir. Eğer yıl içinde bir hafta yerseniz, dayanıklılık, beslenme ve susuzluk ihtiyaçlarını giderir.

Bebek Midyeler

[Resim: clamjnhj.jpg]

Bebek istiridyeler, özel olarak Gyeongam Namhae’nin Jijok Gaetbeol köyünde Jijok Boğazı’nda doğal yetişir. Bebek isitridyeler kıştan ilkbahara kadar toplanır. Üretimi çok olmadığından çoğunlukla Japonya’dan ihraç edilir. Yüksek oranda kalsiyum, fosfor ve B2 vitamini içerir. B2 vitamini gelişme çağındaki çocuklar için çok önemlidir.
Diyabet, sık idrara çıkma sorunu ve gastroentrik sıkıntılar için etkilidir. Kore Devleti Doğu Tip Ansiklopedisi ham bebek midyeye sirke ve zencefil eklemenin şiddetli ateşi rahatlattığını ve diyabete iyi geldiğini yazar. Temiz güney denizinde üretilen Namhae bebek midyeleri Kore’deki en iyi midyeler olarak bilinir.
Midyeler taurin ile daha düşük kolesterol emilimini sağlar.

Çeviri: kim is love

Kaynak

English

Oysters

Naturally grown oysters of Jijok Strait are tastier and contain more nutrition compared to other other oysters. Called the Milk of the Sea, oysters are abundant in nutrition and so ideal that even the French who never eat raw seafood eat raw oysters. Also, it is good to keep Kimchi fresh throughout the winter and is the best for women’s beauty food.As oysters are well-digested than other shellfish, they are easily absorbed by children and elders and are good to enhance the stamina of people with gastroenteric troubles and anemia. In particular, although calcium is hard to ingest even as supplements, oysters is a good source of fast calcium absorption.
Also, they make human body alkali to purify the blood and increase taurine, Vitamin E and glycogen to lower the blood sugar level. Therefore, they are effective for diabetes and high blood pressure. They contain low calorie to prevent corpulence, dissolve melanin to whiten the skin and develops the brains of infants with taurine substance. Glycogen becomes glucose when absorbed by humans to provide energy and is well-digested to help patients, elders, infants and pregnant women.
Our ancestors have known the efficacy of the oysters since long time ago. According to [Eastern Medicine Encyclopedia], if you boil lots of oysters, sizzle them for 10 minutes and dry them in sunlight, it is easy to preserve them. Then if you eat them once a weak for a year, it is good for stamina, nutrition and thirst.

Baby Clams

Baby clams, the specialty of Gyeongnam Namhae’s Jijok Gaetbeol Village, are naturally grown in Jijok Strait. Baby clams are collected from winter to spring. Although the production is not much, most of them are exported to Japan. Baby Clams contain high calcium, phosphorous and Vitamin B2. Vitamin B2 is an essential substance for growing children.
It is good for diabetes and jaundice, balances urination and is effective for gastroenteric troubles and leucorrhea. Eastern Medicine Thesaurus of Korea states that it is good to add ginger and vinegar to raw baby clam to relieve severe fever and it is effective for diabetes. Namhae baby clams produced in the clean southern sea are known for the best quality in Korea. Clams suppress the absorption of cholesterol and lower the cholesterol with taurine substance.

Source

[Resim: 4iy5j86.gif]
Sungkyunkwan Scandal

kim is love ~ ileri
Cevapla
#2
Paylasim için tesekkürler ablam. Opucuk
SO Jİ SUB <3


Cevapla
#3
Tanitim için tesekkürler.Smile
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Cevapla
#4
Paylasim için tesekkürler. Smile
Cevapla
#5
Ayrintili bilgi için tesekkürler. Onay
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi