yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village's Meju (Fermented Soybeans)
#1
Meju (Fermented Soybeans)
Meju (Mayalanmış Soya Fasulyesi)


[Resim: 0008nh.jpg]

Mayalamak için fasulye, arpa, buğday, pirinç ve benzerlerini kullanırız.
Meju yaparken biz fasulye, arpa, buğday, pirinç ve benzer şeyler mayalamak için kullanırız ve Meju yapmak için birçok farklı yolu vardır. Dujang Si ve Maljang olarak sınıflandırılır ve Maljang bugün gördüğümüz Mejudur. Maljang yaparken, öncelikle fasulyeyi kaynatın, onları dövün, toplayın onları ve son olarak mayalayın. Mayalanma sırasında, sayısız mikroorganizmalar doğal olarak büyüme başlar. Bu mikroorganizmalar fasulyede ki malzemeleri ve proteaz ve amilazı çürütür bu da Meju 'ya farklı bir tat verir.


Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village

Çeviri:pirinçtopları

Meju (Fermented Soybeans)

We ferment beans, barley, wheat, rice and etc. when making Meju and there are many different ways to make Meju. Dujang can be classified as Si and Maljang and Maljang is the Meju we see today. When making Maljang, we first boil the beans, pound them, mass them and at last ferment the mass. During the fermentation, numerous microorganisms from air and rice straws naturally start growing. These microorganisms decompose the ingredients of beans and secrete protease and amylase that gives Meju the distinct smell and taste.


Jeongeup Daejeong Organic Farming Green Village


Kaynak / Source
Cevapla
#2
Tanıtım için teşekkürler. Onay
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi