yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeonbongnaejang Jeot / 전복내장젓
#1
Jeonbongnaejang Jeot / 전복내장젓
Mayalanmış Deniz Kulağı Bağırsağı - Tuzlanmış / Salted - Fermented İntestine of Abalone
[Resim: a22YaB.jpg]

Malzemeler

10 adet deniz kulağı bağırsağı
1 su bardağı tuz
(Baharatlı, salata) 1 kg Deniz kulağı (yada mavi deniz kulağı, triton)
Yeşil biber
Kırmızı biber
Öğütülmüş susam

Tarif


Deniz kulağını kabuğundan ayırın ve bağırsaklarını patlatmamaya dikkat edin.
Bağırsaklardan deniz kulağının etlerini ayırın ve yenilmeyen bölümlerini atın.

Tuz ile temizlenmiş bağırsakları karıştırın. 10- 15 gün süreyle olgunlaşsın.

Yeterince olgunlaşmış ise tuzlanmış deniz kulağı bağırsaklarını çıkarın. Garnitür ile ince doğranmış deniz kulağı etini, doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ve öğütülmüş susam ekleyin.

Kaynak: Deniz kulağı bağırsağı Jeju Geut olarak adlandırılır.

Bölge: Jejudo / Jeju Adası

Çevirmen: emine_tkr

English

Ingredients

10 abalone intestines, salt 1cup <Seasoned, salad> abalone(or blue abalone, triton)1kg, green pepper, red chilli pepper, ground sesame

Recipe

1. Separate abalone from its shell. Be careful not to burst the intestines.
2. Separate the abalone meat from intestines, and remove any part that is not edible.
3. Mix the cleaned intestine of abalone with salt, and ripen for 10 to 15 days.
4. If it is ripe enough, take out the pickled intestines of abalone, and garnish with finely chopped abalone meat, chopped green pepper and red chilli pepper, and ground sesame.

Resource: Intestine of abalone is called Geut in Jeju.

Area: Jejudo

Cevapla
#2
Emeğine sağlık Emine. Onay

Cevapla
#3
Teşekkür ederiz.
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz. Alkis
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi