Jeonbongnaejang Jeot / 전복내장젓
Mayalanmış Deniz Kulağı Bağırsağı - Tuzlanmış / Salted - Fermented İntestine of Abalone
![[Resim: a22YaB.jpg]](http://i.hizliresim.com/a22YaB.jpg)
Malzemeler
10 adet deniz kulağı bağırsağı
1 su bardağı tuz
(Baharatlı, salata) 1 kg Deniz kulağı (yada mavi deniz kulağı, triton)
Yeşil biber
Kırmızı biber
Öğütülmüş susam
Tarif
Deniz kulağını kabuğundan ayırın ve bağırsaklarını patlatmamaya dikkat edin.
Bağırsaklardan deniz kulağının etlerini ayırın ve yenilmeyen bölümlerini atın.
Tuz ile temizlenmiş bağırsakları karıştırın. 10- 15 gün süreyle olgunlaşsın.
Yeterince olgunlaşmış ise tuzlanmış deniz kulağı bağırsaklarını çıkarın. Garnitür ile ince doğranmış deniz kulağı etini, doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ve öğütülmüş susam ekleyin.
Kaynak: Deniz kulağı bağırsağı Jeju Geut olarak adlandırılır.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
English
Ingredients
10 abalone intestines, salt 1cup <Seasoned, salad> abalone(or blue abalone, triton)1kg, green pepper, red chilli pepper, ground sesame
Recipe
1. Separate abalone from its shell. Be careful not to burst the intestines.
2. Separate the abalone meat from intestines, and remove any part that is not edible.
3. Mix the cleaned intestine of abalone with salt, and ripen for 10 to 15 days.
4. If it is ripe enough, take out the pickled intestines of abalone, and garnish with finely chopped abalone meat, chopped green pepper and red chilli pepper, and ground sesame.
Resource: Intestine of abalone is called Geut in Jeju.
Area: Jejudo
Mayalanmış Deniz Kulağı Bağırsağı - Tuzlanmış / Salted - Fermented İntestine of Abalone
![[Resim: a22YaB.jpg]](http://i.hizliresim.com/a22YaB.jpg)
Malzemeler
10 adet deniz kulağı bağırsağı
1 su bardağı tuz
(Baharatlı, salata) 1 kg Deniz kulağı (yada mavi deniz kulağı, triton)
Yeşil biber
Kırmızı biber
Öğütülmüş susam
Tarif
Deniz kulağını kabuğundan ayırın ve bağırsaklarını patlatmamaya dikkat edin.
Bağırsaklardan deniz kulağının etlerini ayırın ve yenilmeyen bölümlerini atın.
Tuz ile temizlenmiş bağırsakları karıştırın. 10- 15 gün süreyle olgunlaşsın.
Yeterince olgunlaşmış ise tuzlanmış deniz kulağı bağırsaklarını çıkarın. Garnitür ile ince doğranmış deniz kulağı etini, doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ve öğütülmüş susam ekleyin.
Kaynak: Deniz kulağı bağırsağı Jeju Geut olarak adlandırılır.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
Çevirmen: emine_tkr
English
Ingredients
10 abalone intestines, salt 1cup <Seasoned, salad> abalone(or blue abalone, triton)1kg, green pepper, red chilli pepper, ground sesame
Recipe
1. Separate abalone from its shell. Be careful not to burst the intestines.
2. Separate the abalone meat from intestines, and remove any part that is not edible.
3. Mix the cleaned intestine of abalone with salt, and ripen for 10 to 15 days.
4. If it is ripe enough, take out the pickled intestines of abalone, and garnish with finely chopped abalone meat, chopped green pepper and red chilli pepper, and ground sesame.
Resource: Intestine of abalone is called Geut in Jeju.
Area: Jejudo