Jang Village Potato
![[Resim: 8f10b669.jpg]](http://img163.imageshack.us/img163/1188/8f10b669.jpg)
Temiz su ve bereketli topraklarda yetişen Jeungpyeong patatesleri, sert ve besleyicidir. Patates bitkisi 60-100 cm’ye kadar büyür ve eşsiz bir kokuya sahiptir. İnce kökler yeraltında gömülü yumrudan çıkar ve kökte genişler. Kökler, büyüyen genç filizlerin tohum hallerinin izlerine sahiptir. Kökler yuvarlaktır ve yapraklar her yumrudan dışarı çıkar. Yapraklar, 3-4 çift kokulu yaprağın ve bu çiftlerin arasında büyüyen daha küçük yaprakların oluşturduğu bir bileşimdir. Uzun bir çiçek sapı Haziranda belirli bir çiçeklenme şeklinde çıkar ve kırmızı ışığa ya da yaklaşık 2-3 cm çapında beş yapraklı beyaz yıldız şeklinde çiçeklere dönüşür. Çiçekler düştükten sonra küçük domates boyunda meyvelere dönüşür.
Patatesler ana yemek ya da atıştırmalık olarak buharlanır, haşlanır ya da kızartılır. Patatesi Soju ve diğer alkol çeşitlerini yapmak için kullanırız. Patates nişastasından nişastalı erişte ve hayvan yiyeceği yapılabilir hatta çeşitli endüstriyel amaçlar için bile kullanılabilir. Kökler %75 su, %13/20 nişasta, %1.5/2.6 protein, %0.6/1 mineral, 0.03 mg indirgen şeker ve 10-30 mg C vitamini içerir. Patates, buğday unundan daha fazla amino asit içerir. 100 g çiğ patates sadece 80 kcal’dir. Köklerin filizlenen bölümleri birinci sınıf alkaloit olan solanine’ye sahiptir. Solanine zehirli olduğu için filizlenmiş ya da maviye dönüşmüş patatesleri çok fazla yemeyiniz.
---------------------------------------------
Çeviri: puduhepa1307
---------------------------------------------
English
![[Resim: 0951fe7b.jpg]](http://img819.imageshack.us/img819/7451/0951fe7b.jpg)
Grown in fertile soils with clear water, Jeungpyeong’s potatoes are firm and nutritious. Potato plants grow up to 60-100cm in height and have a unique smell. Thin stems come out from the nodes buried underground and expand to form tubers.
Tubers have the scar of germinal disks that later grow young sprouts. The stems are rounded and the leaves come out of each node. The leaves are compound leaves made up of 3-4 pairs of small leaves and smaller leaves grow in between these pairs.
A long flower stalk comes out in June to form a type of definite inflorescence and bears light crimson or white star-shaped blossoms that are about 2-3cm in diameter and have five divisions. Small tomato-sized fruits bear after the flowers fall.
Potatoes are steamed, broiled, or fried to name the main dishes or snacks. We use potatoes to make Soju and other kinds of alcohol. Potato starch can make starch noodles and good animal feeds or even serve various industrial purposes.
The tubers contain 75% water, 13-20% starch, 1.5-2.6% protein, 0.6-1% minerals, 0.03mg reducing sugar, and 10-30mg vitamin C. Potato contains more essential amino acids than wheat flour. 100g of raw potato has only 80kcal.
The sprouting parts of the tubers have solanine, which is a Class 1 alkaloid. As solanine is toxic, do not ingest too many potatoes that have sprouted or turned blue.
Kaynak / Source
![[Resim: 8f10b669.jpg]](http://img163.imageshack.us/img163/1188/8f10b669.jpg)
Temiz su ve bereketli topraklarda yetişen Jeungpyeong patatesleri, sert ve besleyicidir. Patates bitkisi 60-100 cm’ye kadar büyür ve eşsiz bir kokuya sahiptir. İnce kökler yeraltında gömülü yumrudan çıkar ve kökte genişler. Kökler, büyüyen genç filizlerin tohum hallerinin izlerine sahiptir. Kökler yuvarlaktır ve yapraklar her yumrudan dışarı çıkar. Yapraklar, 3-4 çift kokulu yaprağın ve bu çiftlerin arasında büyüyen daha küçük yaprakların oluşturduğu bir bileşimdir. Uzun bir çiçek sapı Haziranda belirli bir çiçeklenme şeklinde çıkar ve kırmızı ışığa ya da yaklaşık 2-3 cm çapında beş yapraklı beyaz yıldız şeklinde çiçeklere dönüşür. Çiçekler düştükten sonra küçük domates boyunda meyvelere dönüşür.
Patatesler ana yemek ya da atıştırmalık olarak buharlanır, haşlanır ya da kızartılır. Patatesi Soju ve diğer alkol çeşitlerini yapmak için kullanırız. Patates nişastasından nişastalı erişte ve hayvan yiyeceği yapılabilir hatta çeşitli endüstriyel amaçlar için bile kullanılabilir. Kökler %75 su, %13/20 nişasta, %1.5/2.6 protein, %0.6/1 mineral, 0.03 mg indirgen şeker ve 10-30 mg C vitamini içerir. Patates, buğday unundan daha fazla amino asit içerir. 100 g çiğ patates sadece 80 kcal’dir. Köklerin filizlenen bölümleri birinci sınıf alkaloit olan solanine’ye sahiptir. Solanine zehirli olduğu için filizlenmiş ya da maviye dönüşmüş patatesleri çok fazla yemeyiniz.
---------------------------------------------
Çeviri: puduhepa1307
---------------------------------------------
English
![[Resim: 0951fe7b.jpg]](http://img819.imageshack.us/img819/7451/0951fe7b.jpg)
Grown in fertile soils with clear water, Jeungpyeong’s potatoes are firm and nutritious. Potato plants grow up to 60-100cm in height and have a unique smell. Thin stems come out from the nodes buried underground and expand to form tubers.
Tubers have the scar of germinal disks that later grow young sprouts. The stems are rounded and the leaves come out of each node. The leaves are compound leaves made up of 3-4 pairs of small leaves and smaller leaves grow in between these pairs.
A long flower stalk comes out in June to form a type of definite inflorescence and bears light crimson or white star-shaped blossoms that are about 2-3cm in diameter and have five divisions. Small tomato-sized fruits bear after the flowers fall.
Potatoes are steamed, broiled, or fried to name the main dishes or snacks. We use potatoes to make Soju and other kinds of alcohol. Potato starch can make starch noodles and good animal feeds or even serve various industrial purposes.
The tubers contain 75% water, 13-20% starch, 1.5-2.6% protein, 0.6-1% minerals, 0.03mg reducing sugar, and 10-30mg vitamin C. Potato contains more essential amino acids than wheat flour. 100g of raw potato has only 80kcal.
The sprouting parts of the tubers have solanine, which is a Class 1 alkaloid. As solanine is toxic, do not ingest too many potatoes that have sprouted or turned blue.
Kaynak / Source