yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Injong / 인종 (Joseon)
Injong / 인종 (Joseon)
[Resim: 80444541.jpg]
Kral Injong (1515-1545, s. 1544-1545) Joseon Hanedanligi'nin 12. kralidir. Babasi Kral Jungjong, annesi Kraliçe Janggyeong ve dayisi Yun Im'dir. Ilk dogan çocuk olarak 1520 yilinda Veliaht Prens olmus ve babasi Jungjong'un ölümü üzerine 1544'te tahta geçmistir.

Genç kral çok hirsliydi, babasinin hükümdarliginda basarisizlikla sonuçlanan reformlari miras alarak yozlasmis yönetimi düzeltmeyi denedi. Birçok memur, özellikle Yun Won-hyeong politik tedbirlerine karsi dikkatliydi. Ancak, çok sik hastalandigi için 1545'te, henüz tahta geçeli bir yil olmusken öldü. Ölümünün ardindan dayisi Yun Im, Yun Won-hyung'in araciligiyla servetini çogaltmayi ve kralla gücünü kullanmayi denemisti. Bazi bilginler, Injong'un üvey kardesi Kral Myeongjong'un tahta geçmesini saglamak için kralin Yun Won-Hyung önderligindeki Küçük Yun grubu tarafindan zehirlendigini düsünüyorlardi.

AILESI
Babasi: Kral Jungjong
Annesi: Yun Boyu'na mensup Kraliçe Janggyeong
Esi: Park Boyu'na mensup Kraliçe Inseong
Çocuklari: Kronik hastaligindan ve kisa süre hükmetmesinden dolayi çocugu olmamistir.

Wando

English
Injong of Joseon
King Injong of Joseon (1515 – 1545, r. 1544–1545) was the 12th king of the Joseon Dynasty of Korea. His father was King Jungjong, and his mother was Queen Janggyeong, whose brother was Yun Im. As the firstborn, he became crown prince in 1520 and succeeded his father to the throne following Jungjong's death in 1544.

The young king was very ambitious, and tried to reform the government of the time that was rife with corruption, a legacy of the failed reforms during his father's reign. Many officials, especially Yun Won-hyeong, were alert to his political actions; however, the king was too often ill and died in 1545, just one year after coming to the throne. Following his death, his uncle, Yun Im, who tried to extend his wealth and power using his relationship with the king, was immediately executed by Yun Won-Hyung. Some scholars think that the king was poisoned by the Smaller Yun faction, led by Yun Won-Hyung, to enable Injong's half-brother, King Myeongjong, to ascend the throne.

FAMILY
Father: King Jungjong (중종)
Mother: Queen Janggyeong of the Yun clan (장경왕후 윤씨)
Consort: Queen Inseong of the Park clan (인성왕후 박씨)
Issue: In part due to his short rule and also due to his chronic illnesses
TesekkürlerBiggrin
Erken ölmesi üzüldüm.Tahta geçeli bir yil olduktan sonra ölmüs. Paylasim için tesekkürler
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3
Tesekkürler Sinan Smile
erken ölmüs
Tesekkürler...
Tesekkürler Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Paylasim için tesekkürler Smile
Ölümünün sebebi anladigim kadariyla kesin degil.Tesekkürler SinanSmile
Hakkınızı helal edin. ~
Çok genç bir yasta ölmüs.Bizim kral Jungjong'un ogluymus Biggrin
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi