yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilseong Isageum / 일성 이사금 (Silla)
#1
Kral Ilseong Isageum
Egemenlik Süresi:134-154

Ilseon,Kore’nin üç kralligindan biri olan Silla’nin 7. kralidir.Ona çogunlukla Ilseong Isageum denir.Isageum kraliyet basligini takarak erken Silla hükümdari oldu.Sillanin kurucusu Hyeokgeose'nin bir oglu olarak, onun soyadi Bak oldu.

Arka Plan:
Farkli söylentilere göre,O Kral Yuri’nin büyük ogluydu yada belki daha uzak bir akrabasiydi.Modern bilginler,onun muhtemelen Kral Yuri’nin torunu olduguna inanirlardi.O,Bak kabilesinin bir prensesi ile evlendi.

Saltanat Süresi:
Bürokratik ofisler olusturdu ve bir merkezi yönetim binasi insa etti.Toprak islemek için yeni tarimsal alanlar düzenledi.
Ilseong,144 fermani için öncelikle hatirlanan mücevheratin ve halk tarafindan diger lüks mallarin kullanimini yasakliyordu.
Onun saltanati boyunca Kuzey Malgal kabileleri tarafindan birkaç istila vardi.146 yilinda günümüzdeki Gyeongsan ve Gyeongsangbuk-do’daki haraca bagli bir isyani önledi.
Kral Ilseong’in mezari Gyeongju Sehri’nin merkezi olan Tap-dong’a kurulmustur.

Çeviren:Saheste
----------------------------------------------------------------------
Ilseong of Silla (?-154, r. 134-154) was the seventh ruler of Silla, one of the Three Kingdoms of Korea. He is commonly called Ilseong Isageum, isageum being the royal title in early Silla. As a descendent of Silla's founder Hyeokgeose, his surname was Bak.

Background
Reports differ as to whether he was the eldest son of King Yuri, or perhaps a more distant relative. Modern scholars believe he was likely the grandson of Yuri. [1] He married a princess of the Bak clan.

Reign
He created bureaucratic offices and built a central administrative building. He ordered the cultivation of new agricultural fields.
He is primarily remembered for his 144 edict banning the use of jewelry and other luxury goods by the populace.
During his reign there were several invasions by the northern Malgal tribes. In 146, he suppressed a rebellion by a tributary state in present-day Gyeongsan, Gyeongsangbuk-do.
The tomb of King Ilseong is located in Tap-dong, central Gyeongju City.
Cevapla
#2
bilgi ve paylasim için tesekürler ufaklik
Cevapla
#3
Tanitim için tesekkürler bitanem Smile
Cevapla
#4
Paylasim için tesekkürlerSmile

мƒ


Ebru&BüsRa...!
Cevapla
#5
[Resim: d106kn05301002.jpg]
Ilseon'un mezari.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi