Yorumları: 548
Konuları: 13
Teşekkür Puanı:
51
12-06-2007, Saat: 17:35
(Son Düzenleme: 17-07-2013, Saat: 20:04, Düzenleyen: Aralidia.)
I'm a Cyborg But That is Ok! / 싸이보그지만 괜
Bi Rain in ilk filmi.. ilk oyunculuk performansı!
Yönetmen: Park Chan-Wook
Senaryo:Park Chan-Wook , Seo-Gyeong Jeong
Müzik: Yeong-wook Jo
Oyuncular
Im Soo Jung ... Cha Young-goon
Bi Rain ... Park Il-sun
Choi Hie-jin ... Choi Seul-gi
Kim Byeong-ok ... Judge
Lee Yong-Nyeo... Young-goon un annesi..
Oh Dal-su ... Shin Duk-cheon
Yoo Ho-Jeong ... Il-sun un annesi..
Konusu
Akıl hastası saplantılı genç bir kadının kendisinin robot olduğuna inanmasıyla ilgili..Tamamıyla insan değil de insansı bir robot olduğunu düşünen Young-goon (Lim Su-jeong)un sağlığı yemek yemeği bırakıp kendisini transistörlü bir radyo yerine koyarak elektrik şoklarıyla şarj etmeye karar vermesiyle gittikçe kötüye gider..Akıl durumu kötüleşmeye devam ederken makinalarla konuşmaya başlar..Fakat Il-soon (Bi) de o hastanede kalan hastalardan biridir , anti-sosyal olduğu iddia edildiği için maskelerle dolaşmaktadır. Yavaş yavaş aralarında bir ilişki gelişir..Bu sırada hastane ekibi hiç bir şey yemediği için hayatta kalması için tek yolun elektrik şoku terapisi olduğuna karar verir Young-goon un fiziksel durumu alarm vermektedir Geriye dönülmeyen bir yola girildiği için aşka çok az zaman kalmıştır ve Il-soon onun sağlığını geri getirmeye çalışır..
Burada Sexy-Bi nin deep kissini anlatamıyorum. Ayrıca filmin ortasında "a love to kill" deki "Far far away" .. gibi bi şarkı mırıldanıyor çok hoştu. Ve en son pilav yeme bölümünü de çok sevdim bütün deliler birarada akıllanmış gibiydiler. Doktorların hepsini konuşmak için bahçede topladığı yerlerde güzeldi.. Bir akıl hastanesi hayatı ancak böyle anlatılır.
ENGLISH
Director: Chan-wook Park
Screenplay: Chan-wook Park, Seo-Gyeong Jeong
Music: Yeong-wook Jo
Cast
Im Soo Jung ... Cha Young-goon
Bi Rain ... Park Il-sun
Choi Hie-jin ... Choi Seul-gi
Kim Byeong-ok ... Judge
Lee Yong-Nyeo... Young-Goon's mother
Oh Dal-su ... Shin Duk-Cheon
Yoo Ho-Jeong... Il Sun's Mother
Plot
Obsessed mental patient, a young woman he believed to be robot related to people .. and not entirely a humanoid robot who thinks Young-goon (Lim Su-jeong) un health eating and leave him with a transistor radio by putting electric shocks to the charging decision in the worse expenses .. Mental status continues to worsen when the machines began to speak .. But Il-soon (Bi) in the remaining patients in the hospital is one of the anti-social as it was claimed that with the masks are circulating between them slowly develops a relationship .. In the meantime, hospital staff no did not eat anything for survival only way for electric shock therapy to decide Young-goon un physical situation is alarming not go back to a path was entered into for love little time remained, and Il-soon his health back tries to bring ..
Alıntı:Koreli yönetmen Park Chan-Wook'un son filmi(kendisini Oldboy'dan hatirlayabilirsiniz).Yapim mesken olarak kendisine bir akil hastanesini seçmis,durum böyle olunca da kahramanlar agirlikli olarak akliyla sorunu olan karakterlerden olusuyor.Esas kizimiz sizofren ve aile fertlerini fare olarak gören büyük-annesi ve yine kafadan çatlak annesiyle yasarken bir gün büyükannesi timarhaneye tikilir ve bu hassas olan kizi çok etkileyerek delirmesine yol açar artik kendisini bir yoketme cyborg'ü sanmaktadir ve hedefi de "beyaz önlüklüler"dir(doktorlar)çalistigi seri üretim merkezindeki bir radyonun kablosunu kendine baglamaya çalisirken bilegini keser ve timarhaneye 1.sinif gidis biletini aliverir,buradaki tek dostlari florasan lambalar,içecek makinasi,bir mouse,bir radyo ve eski bir saattir,ayrica büyükannesinin takma disleri de kendinde kalmistir,ve onlari ulastiramamak azabina azap katmaktadir,timarhanedeki diger tipler de ondan asagi kalmamaktadir,esas oglanimiz ise insanlarin ruhlarini çalmaktadir,onlara ait özel bir esyayi çalarak onlar gibi davranmaya baslar ve bu etki esyayi teslim edene kadar sürer ayrica küçülüp bir noktaya dönüsüp yok olacagini düsünmektedir,kendini cyborg zanneden kizimizin ise ciddi bir sorunu vardir,devrelerini bozacagini düsündügü için yemek yememektedir,kizdan hoslanan oglan bu probleme bir çare aramaya baslar... Filmin konusu böyle olunca yaratici imkanlar da sinira dayaniyor süphesiz,özellikle filmin çogunlukla akil hastalarinin bakis açisiyla anlatilmasi oldukça absürd ve sürreal sahnelere de imkan taniyor,bunun disinda oyuncularin simsicak performanslari kimi zaman üzerken bazen de kahkahalara bogabiliyor,basit öyküsüne ragmen basarili karakterleri,filmi oldukça derin ve incelikli kiliyor,nefis görüntü çalismasi ve yerli yerinde kullanilmis basarili görsel efektler ise pastanin üzerindeki krema islevi görüyor.Çok farkli bir romantik komedi gözüyle bakilabilecek film herkese göre degil belki ama degisik ve çilgin bir seyler arayanlara kesinlikle öneriyorum,yönetmenin filmografisinde nadide bir parça ve son yillarin en orjinal senaryosu,bos Holywood filmlerine ilaç niyetine izleyiniz
Filmi İzlemek İçin Tıkla! / Click to Watch Movie!
Bu da filmin kendi adresi--> Tıkla! / Click!
Film Müzikleri için tıklayın.
Teşekkür Puanı:
51
12-06-2007, Saat: 17:39
(Son Düzenleme: 17-07-2013, Saat: 20:10, Düzenleyen: Aralidia.)
Yorumları: 2,276
Konuları: 95
Teşekkür Puanı:
72
12-06-2007, Saat: 17:48
(Son Düzenleme: 22-06-2011, Saat: 4:31, Düzenleyen: özgü.)
Son resimde çok tatli çikmis... Pille kendini sarj ederken.
Yorumları: 545
Konuları: 26
Teşekkür Puanı:
59
25-07-2007, Saat: 23:04
Izledim sonunda...  Süpermis ya çok begendim... Ikisi de çok iyi oynamis bence. 
Pilav yeme sahnesi falan bayagi komikti... Bir de kendini pille sarj etmesi tabi...
Rain gerçekten iyi oynamis bence... Kiz da çok iyi oynamis... Tam delilerdi bence. 
Tavsiye için çok tesekkürler.  Çok güzeldi.
Teşekkür Puanı:
51
26-07-2007, Saat: 13:20
(Son Düzenleme: 22-06-2011, Saat: 4:32, Düzenleyen: özgü.)
Begenmene çok sevindim canim... Benim favorilerimde zaten... Peki kirlarda Bi oppanin sarki söyledigi kisim nasildi? Ben o sarkiya o kadar bitmistim ki ( Tam delilere göre bir sarki... bkz. ben  ) mp3 yaptirmistim arkadasima... Neyse abartmayayim... Kizi öpüsüne de yorum getirmemissin Yesim pes diyorum, o zaman neden izledin diye sormazlar mi adama?
Yorumları: 864
Konuları: 61
Teşekkür Puanı:
102
26-07-2007, Saat: 14:09
(Son Düzenleme: 16-06-2011, Saat: 19:39, Düzenleyen: ŞuleYıldız.)
Üçüzüm konusu fazlasiyla ilginçmis ya, Bi'yi pek sevmememe ragmen sen begendigin için izleyecegim, bakalim karsimiza ne çikacak. Bu sayede de Bi'nin oyunculuguyla tanismis oluruz. Alove To Kill ve Full House'i bir türlü izleyemiyordum, belki Bi'yi begenir de bu sayede izlerim.
Resimler ve anlatimlarin için çok tesekkürler canim.
Teşekkür Puanı:
59
27-07-2007, Saat: 13:34
(Son Düzenleme: 22-06-2011, Saat: 4:32, Düzenleyen: özgü.)
DAE-Haeshin yazdı:Begenmene çok sevindim canim... Benim favorilerimde zaten.. Peki kirlarda Bi oppanin sarki söyledigi kisim nasildi? Ben o sarkiya o kadar bitmistim ki ( Tam delilere göre bir sarki... bkz. ben. ) mp3 yaptirmistim arkadasima... Neyse abartmayayim... Kizi öpüsüne de yorum getirmemissin Yesim pes diyorum, o zaman neden izledin diye sormazlar mi adama?
Ya sarki söylemesi filan müthisti tabi... Öpüsme konusuna gelince.  Kiz havalandi resmen, yani bunun üstüne ne yorum yapayim ki.
Ama Rain'în sesi güzeldi gerçekten... Ya bir de Full House Ost'da bir sarki var ya 'Why' onu Rain mi söylüyor ?
Teşekkür Puanı:
51
27-07-2007, Saat: 14:46
(Son Düzenleme: 22-06-2011, Saat: 4:33, Düzenleyen: özgü.)
Hayir canim bildigim kadariyla Rain'in söyledigi dizi Ost'si yok... Buna A Love To Kill de dahil.  Zaten sadece ses tonu etkileyici ben yaptigi müzik tarzindan hoslanamadim bir türlü... Sesi yetersiz geliyor bana... Ama onu neden bu kadar seviyorum, ben de bilmiyorum. Bu aralar ona yeniden asik olmam lazim özledim ya...
Teşekkür Puanı:
59
27-07-2007, Saat: 20:05
Yorumları: 2,276
Konuları: 95
Teşekkür Puanı:
72
28-11-2007, Saat: 17:19
(Son Düzenleme: 16-06-2011, Saat: 19:45, Düzenleyen: ŞuleYıldız.)
Su kirdaki öpüsme sahnesi ha, kiz altinda roket gibi bisey havalaniyordu süper gerçekten de.
|