Hwaseong Black Rice (Hwaseong Siyah Pirinci)
![[Resim: jangspecial022007122616.gif]](http://img709.imageshack.us/img709/7906/jangspecial022007122616.gif)
Hwaseong Jangjeon Köyü'nün siyah pirinci, siyah veya morumsu renkli pirincin özel bir türüdür.
Siyah pirinç demir ve mineraller içerir. Beyaz pirince göre daha fazla besin sağlamak için tohumları korur.
Ayrıca siyah pirinçte, beyaz pirince göre daha çok kalsiyum ve vitamin ( B1, B2 ve niasin ) vardır. Yüksek içerikte protein, yağ, vitaminler ( B1, B2 ve E ), mineraller, fosfor, demir, kalsiyum ve amino asit içerir. Beyaz pirince göre özellikle lizin (lysine: Vücudun protein inşa etmek için ihtiyacı olan temel amino asitler den biridir) daha yüksektir.
Beyaz pirince %10-20'si kadar siyah pirinç eklemek pilavın tadını artıracak ve lezzetlendirecektir. Siyah pirinç; şarap, pirinç punch, erişte, pirinç kraker, pirinç kekleri ve Kore tarzı suşi yapımı için kullanılır. Siyah pirinç özleri, çeşitli yiyeceklere geliştirme amaçlı eklenebilir.
![[Resim: resizessal3200712271022.jpg]](http://img641.imageshack.us/img641/9058/resizessal3200712271022.jpg)
Hwaseong Jangjeon Köyü Için Buraya Tiklayin!
Çeviri : underground.34
Kaynak
--------------
English
Hwaseong Black Rice
Hwaseong Jangjeon Village's black rice is a special type of rice that is black or purplish in color.
Black rice contains iron and minerals and preserves the germinal disks to provide more nutrients than white rice.
Also, black rice has more calcium and vitamins (B1, B2, and niacin) than white rice and has a high content of protein, fat, vitamins B1/B2/E, minerals, phosphorus, iron, calcium, and amino acids. It is particularly higher in lysine than white rice.
Adding about 10-20% of black rice to white rice will enhance the taste and flavor of your rice. Black rice is also used to make wine, rice punch, noodles, rice crackers, rice cakes, and Korean-style sushi. Black rice extracts can be added to various foods as an enhancement.
Click Here For Hwaseong Jangjeon Village!
Source
![[Resim: jangspecial022007122616.gif]](http://img709.imageshack.us/img709/7906/jangspecial022007122616.gif)
Hwaseong Jangjeon Köyü'nün siyah pirinci, siyah veya morumsu renkli pirincin özel bir türüdür.
Siyah pirinç demir ve mineraller içerir. Beyaz pirince göre daha fazla besin sağlamak için tohumları korur.
Ayrıca siyah pirinçte, beyaz pirince göre daha çok kalsiyum ve vitamin ( B1, B2 ve niasin ) vardır. Yüksek içerikte protein, yağ, vitaminler ( B1, B2 ve E ), mineraller, fosfor, demir, kalsiyum ve amino asit içerir. Beyaz pirince göre özellikle lizin (lysine: Vücudun protein inşa etmek için ihtiyacı olan temel amino asitler den biridir) daha yüksektir.
Beyaz pirince %10-20'si kadar siyah pirinç eklemek pilavın tadını artıracak ve lezzetlendirecektir. Siyah pirinç; şarap, pirinç punch, erişte, pirinç kraker, pirinç kekleri ve Kore tarzı suşi yapımı için kullanılır. Siyah pirinç özleri, çeşitli yiyeceklere geliştirme amaçlı eklenebilir.
![[Resim: resizessal2007122710214.jpg]](http://img710.imageshack.us/img710/3162/resizessal2007122710214.jpg)
![[Resim: resizessal1200712271021.jpg]](http://img293.imageshack.us/img293/6672/resizessal1200712271021.jpg)
![[Resim: resizessal2200712271022.jpg]](http://img85.imageshack.us/img85/8084/resizessal2200712271022.jpg)
![[Resim: resizessal3200712271022.jpg]](http://img641.imageshack.us/img641/9058/resizessal3200712271022.jpg)
Hwaseong Jangjeon Köyü Için Buraya Tiklayin!
Çeviri : underground.34
Kaynak
--------------
English
Hwaseong Black Rice
Hwaseong Jangjeon Village's black rice is a special type of rice that is black or purplish in color.
Black rice contains iron and minerals and preserves the germinal disks to provide more nutrients than white rice.
Also, black rice has more calcium and vitamins (B1, B2, and niacin) than white rice and has a high content of protein, fat, vitamins B1/B2/E, minerals, phosphorus, iron, calcium, and amino acids. It is particularly higher in lysine than white rice.
Adding about 10-20% of black rice to white rice will enhance the taste and flavor of your rice. Black rice is also used to make wine, rice punch, noodles, rice crackers, rice cakes, and Korean-style sushi. Black rice extracts can be added to various foods as an enhancement.
Click Here For Hwaseong Jangjeon Village!
Source