yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heungnyemun Gate (Gyeongbokgung)
#1
Heungnyemun Gate (Gyeongbokgung)

[Resim: x0McDP6.jpg]

Heungnyemun Kapısı, Gyeongbokgung Sarayı'nın ikinci iç kapısıdır. Kapı sarayın ana kapısı Gwanghwamun Kapısı'ndan sonra bulunmaktadır.

Aslında 1426'da inşa edildiğinde kapı, Hongnyemun olarak biliniyordu. Heungseon Daewongun Hükümdarlığı Prensi'nin emriyle yeniden inşa edildiğinde, 1867'ye kadar Heungnyemun olarak yeniden adlandırılmamıştı.

Japonlar 1926'da burada Genel Hükümet Binası inşa ettiğinde Heungnyemun, sarayda bulunan diğer bina ve yapıların çoğu ile birlikte kaldırıldı.

1995 ve 1996 yılları arasında Genel Hükümet Binası, Japon işgalinin her izini kaldırma çabası içinde yıkıldı ve kaldırıldı.

2001'de Heungnyemun Kapısı ve onun çevresindeki kemerli yollar, orijinal özellikleriyle yeniden inşa edildi ve restore edildi.

Heungnyemun üzerinden geçmek isteyenler, Gyeongbokgung Sarayı'na girmek için bir bilete sahip olmalıdır.

Muhafızlarla fotoğraf çekilmeyi istiyorsanız, onları çoğunlukla kapının hemen dışında konuşlanmış olarak bulabilirsiniz. Eğer orada değillerse onları her zaman Gwanghwamun Kapısı'nın önünde bulabilirsiniz.

||English||

Heungnyemun Gate is the second inner gate into Gyeongbokgung Palace. The gate is located just past Gwanghwamun Gate, the main gate of the palace.

When originally built in 1426, the gate was known as Hongnyemun. It was not renamed to Heungnyemun until 1867 when Gyeongbokgung Palace was rebuilt under the orders of Prince Regent Heungseon Daewongun.

When the Japanese built the General Government Building here in 1926, Heungnyemun was removed along with most of the other buildings and structures found at the palace.

Between 1995 and 1996, the General Government Building was dismantled and removed in an effort to remove any trace of the Japanese occupation.

In 2001, Heungnyemun Gate, and its surrounding cloisters were rebuilt and restored to its original specifications.

Those who wish to pass through Heungnyemun must have a ticket to enter Gyeongbokgung Palace.

If you wish to take photos with guards, you can often find them stationed just outside the gate. If they are not there, you can always find them out front of Gwanghwamun Gate.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
Teşekkür ederiz Gizem. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Heungnyemun Gate
Translate: Gizem Nur YAZICI

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#4
Teşekkür ediyoruz Gizem. Smile
Cevapla
#5
Teşekkürler. ^^
시노시작
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi