10-11-2011, Saat: 12:50
(Son Düzenleme: 30-01-2013, Saat: 4:18, Düzenleyen: Yüsra JaeJoong.)
Gulbi Village Yeonggwang Clam / Gulbi Köyü Yeonggwang İstiridyeleri
![[Resim: baekhap.jpg]](http://img401.imageshack.us/img401/9359/baekhap.jpg)
Ziyaret ettiğiniz Yeonggwang Seoldopogu Yeomsan-myeon'da tam anlamıyla istiridyenin tadını çıkarabilirsiniz.
'İlkbahar ve sonbaharda ahtapot kabuklu deniz ürünlerinin keyfini çıkarın.'
Kabuklu deniz ürünlerinin mükemmel tadı, bahar mevsiminde; özellikle Çin, Japonya ve Filipinler'e dağıtılmaktadır.
Kore'nin Batı kıyısı boyunca yetişmektedir.
Yeonggawang, Buan Byeonsan yarımadasında Gyehwa Adası ve Gimje SHIMPO limaninda istiridye mükemmeldir.
İstiridyenin Şekli
İstiridyenin kabuğunda kalin ve kahverengi iki adet bantlar ile dairesel çizgiler vardır.
İstiridyenin tadı yaşından da belirlenebilir.
Genellikle, 5 veya 6 yaş arasında daha lezzetli olurlar.
İstiridyenin kabuğu mavi ve parlak ise taze olarak kabul edilir.
Daha İyi Bir Lezzet İçin
İstiridye pişirilmeden sirke ve çam fıstığı unu ile karıştırılır, soya sosuyla da yenebilir.
Ayrıca, tavada kavrulmuş istiridye mükemmel seviyededir.
Yapış yapış istiridyeli pirinç lapası yaşlılar ve çocuklar için iyidir.
İstiridye çorbası alkol zehirlenmesini önlemede çok iyidir.
Tarifleri
İstiridye lapasi
-İstiridyenin kumunu gidermek için 1 gün boyunca deniz suyunda bekletin.
-Sıcak suda kaynatın. Islatılmış pirinç lapası ile karıştırın ve kaynatın.
-Havuç, pırasa ve sarımsak ekleyin. Susam yağı serpilebilir.
İstiridye Çorbası
-İstiridyeleri tuz ile ovun ve tuzlu su ile ıslatın.
-İstiridyeler su içine koyulur, kabuklari açılıp patlayana kadar kaynatılır.
-Sarımsak, kırmızı biber ve yemek şarabı ekleyip kaynatın.
-Enoki mantarı, limon kraliçe papatyası ekleyin, ardından çorbanın tuzuna bakın.
Besin Analizi
Besin değeri çok yüksek olan; demir, kalsiyum, nükleik asit ve torin de dahil olmak üzere 40'tan fazla temel amino asitler ve besin maddeleri vardır.
Çeviri / Translation: Yüsra JaeJoong
English
Visiting Seoldopogu, Yeomsan-myeon, one can enjoy the Yeonggwang clam fully.
It is said 'enjoy shellfish in spring and octopus in the autumn'. Shellfish tastes excellent in spring; especially, clams are distributed to China, Japan and the Philippines. In Korea, it lives along the West coast.
Clams in Yeonggawang, Buan, Gyehwa Island in Byeonsan peninsula, and the Shimpo port of Gimje are excellent.
Shape of the clam
The clam shell is thick and has circular stripes with two brown bands. Clams age can be determined from its stripes. Generally, those aged five or six years are most tasty. Clams with blue lustrous shells are considered fresh.
For better taste
Clam is one of the tastiest shellfish - uncooked clams can be eaten with or without soy sauce mixed with vinegar and pine nut meal. Also, pan-roasted clams are excellent; clam porridge with glutinous rice is good for the elderly or children. Clam soup is refreshing enough to remove alcohol poisoning.
Recipes
Clam Porridge
- Place clams in the sea water for one day in order to remove grit.
- Boil clams in the hot water, and separate flesh. Mix it with soaked glutinous rice. Boil it.
- Add carrots, stone leeks and garlic. Season with sesame oil.
Clam Soup
- Rub clams with salt, and soak in the salt water.
- Put water in the pot and the clams. Boil until the shells burst open.
- Add garlic, red pepper and cooking wine, and boil. Add enoki mushroom, lemon and crown daisy, and then salt the soup to taste.
Nutrition Analysis
Its nutritional value is very high - there are more than 40 essential amino acids and nutrients including iron, calcium, nucleic acid and taurine.
Kaynak / Source
![[Resim: baekhap.jpg]](http://img401.imageshack.us/img401/9359/baekhap.jpg)
Ziyaret ettiğiniz Yeonggwang Seoldopogu Yeomsan-myeon'da tam anlamıyla istiridyenin tadını çıkarabilirsiniz.
'İlkbahar ve sonbaharda ahtapot kabuklu deniz ürünlerinin keyfini çıkarın.'
Kabuklu deniz ürünlerinin mükemmel tadı, bahar mevsiminde; özellikle Çin, Japonya ve Filipinler'e dağıtılmaktadır.
Kore'nin Batı kıyısı boyunca yetişmektedir.
Yeonggawang, Buan Byeonsan yarımadasında Gyehwa Adası ve Gimje SHIMPO limaninda istiridye mükemmeldir.
İstiridyenin Şekli
İstiridyenin kabuğunda kalin ve kahverengi iki adet bantlar ile dairesel çizgiler vardır.
İstiridyenin tadı yaşından da belirlenebilir.
Genellikle, 5 veya 6 yaş arasında daha lezzetli olurlar.
İstiridyenin kabuğu mavi ve parlak ise taze olarak kabul edilir.
Daha İyi Bir Lezzet İçin
İstiridye pişirilmeden sirke ve çam fıstığı unu ile karıştırılır, soya sosuyla da yenebilir.
Ayrıca, tavada kavrulmuş istiridye mükemmel seviyededir.
Yapış yapış istiridyeli pirinç lapası yaşlılar ve çocuklar için iyidir.
İstiridye çorbası alkol zehirlenmesini önlemede çok iyidir.
Tarifleri
İstiridye lapasi
-İstiridyenin kumunu gidermek için 1 gün boyunca deniz suyunda bekletin.
-Sıcak suda kaynatın. Islatılmış pirinç lapası ile karıştırın ve kaynatın.
-Havuç, pırasa ve sarımsak ekleyin. Susam yağı serpilebilir.
İstiridye Çorbası
-İstiridyeleri tuz ile ovun ve tuzlu su ile ıslatın.
-İstiridyeler su içine koyulur, kabuklari açılıp patlayana kadar kaynatılır.
-Sarımsak, kırmızı biber ve yemek şarabı ekleyip kaynatın.
-Enoki mantarı, limon kraliçe papatyası ekleyin, ardından çorbanın tuzuna bakın.

Besin Analizi
Besin değeri çok yüksek olan; demir, kalsiyum, nükleik asit ve torin de dahil olmak üzere 40'tan fazla temel amino asitler ve besin maddeleri vardır.
Çeviri / Translation: Yüsra JaeJoong
English
Visiting Seoldopogu, Yeomsan-myeon, one can enjoy the Yeonggwang clam fully.
It is said 'enjoy shellfish in spring and octopus in the autumn'. Shellfish tastes excellent in spring; especially, clams are distributed to China, Japan and the Philippines. In Korea, it lives along the West coast.
Clams in Yeonggawang, Buan, Gyehwa Island in Byeonsan peninsula, and the Shimpo port of Gimje are excellent.
Shape of the clam
The clam shell is thick and has circular stripes with two brown bands. Clams age can be determined from its stripes. Generally, those aged five or six years are most tasty. Clams with blue lustrous shells are considered fresh.
For better taste
Clam is one of the tastiest shellfish - uncooked clams can be eaten with or without soy sauce mixed with vinegar and pine nut meal. Also, pan-roasted clams are excellent; clam porridge with glutinous rice is good for the elderly or children. Clam soup is refreshing enough to remove alcohol poisoning.
Recipes
Clam Porridge
- Place clams in the sea water for one day in order to remove grit.
- Boil clams in the hot water, and separate flesh. Mix it with soaked glutinous rice. Boil it.
- Add carrots, stone leeks and garlic. Season with sesame oil.
Clam Soup
- Rub clams with salt, and soak in the salt water.
- Put water in the pot and the clams. Boil until the shells burst open.
- Add garlic, red pepper and cooking wine, and boil. Add enoki mushroom, lemon and crown daisy, and then salt the soup to taste.
Nutrition Analysis
Its nutritional value is very high - there are more than 40 essential amino acids and nutrients including iron, calcium, nucleic acid and taurine.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)