Gosari Namul
16 oz go sa ri(frenbrake)
3 Yemek kaşığı yağ
1,5 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı soya sosu
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı susam tohumu
1 Küçük paket mantar
1 tane kıyılmış yeşil soğan
Yapılışı
Öncelikle frenbrake'yi yumuşatıyoruz.
Mantarların alt kısımlarını kesiyoruz.
Tavayı ısıtıp yağı koyun, yağ biraz kızarsın.
Üzerine kıyılmış sarımsağı, frenbrake ekleyip 1 dakika kadar pişirin.
Yumuşayana kadar pişirdikten sonra tuz ve soya sosunu ilave edin.
Yeşil soğanı ve mantarları ekleyip 1 dakika kadar pişirin.
Üzerine susam tohumlarını da ekleyin, yemeğimiz servise hazır.
İlk servisten sonra buzdolabına koyun, bunu buzdolabında 2-3 gün boyunca saklayabilirsiniz.
ENGLISH
16 oz go sa ri (fernbrake)*
3 tablespoons vegetable oil
1.5 teaspoons minced garlic
1 teaspoon soy sauce
1 teaspoon salt
1 teaspoon sesame seeds
1 small pack paeng ee beo seot (enoki mushroom)-optional
1 green onion-optional, chopped
Preparation
Soften the fernbrake. Cut the bottom of enoki.
Heat wok, put oil, add minced garlic, cook for a minute, add fernbrake.
Cook until tender, add soy sauce, and salt, stir.
Add paeng ee, green onion, cook for another minute.
Finish with sesame seeds.Serve with rice.
After first serving, let cool, put in a fridge.
They store for 2-3 days.
Kaynak / Source