Korean Native Honey / Kore Yerel Balı
Yerli Bal;
Yerli ballar, dünyadaki bütün çiçeklerin en güzel yerlerinden yapılırlar. Ancak, Kore'nin yerli balı yetiştirildiği uygun coğrafi koşullar ve iklimin iyiliği aracılığıyla tadını ve besin değerini koruduğuyla bilinir. Eski zamanlardan beri yerli Kore balı, alternatif tıp (bitkisel tıp) için de kullanılmaktadır. Özel etkileri olduğu bilinmekte ve bitkisel tıbbın önemli bir kaynağı olduğu kabul edilmektedir.
Yerli balların,derin dağların kayalıklarında veye yaşlı ağaçların içinde yetiştiği bilinmektedir. Ballar, ağaçların içine sondaj boruları gibi kanallar açılarak çıkarılır. Şimdilerde, yerli ballar yüksek talep üzerine marketlerde de satılmaya başlanmıştır. Kore günümüzün ileri imkanlarına rağmen hala balı kayalıklardan veya yaşlı ağaçlardan çıkarmaya devam etmektedir.
Yerli bal, mart ve kasım arası üretilir. Bunların dışında bal,vitamin,protein,aromatik mineral,amino asit içermekle beraber enzimleri yaşam uzatıcıdır. Yerel balın glukozu ve şekeri yorgunluğu atmaya ve vücudu yenilemekte diğer besinlerden daha hızlıdır.
Godeulppaegi Köyü
Çeviri: minho_k-oppa
![[Resim: special0220071218150409.gif]](http://img36.imageshack.us/img36/9116/special0220071218150409.gif)
English
Native Honey;
Native honey is found in most parts of the world where there are flowers. However, Korea’s native honey has been well-known for its taste and nutritional value, as Korea has desirable geographical conditions and climate to produce quality honey. Since the old times, native Korean honey has been used to make medicinal supplies. It has special effects to be considered an important source of medicine.
Native honey used to grow in between rocks or on old trees in deep mountains. We started to culture native honey by drilling holes in the trees. Today, native honey is highly demanded in the market. Korea still finds natural honey made by wild bees in between rocks or in old trees.
Native honey is produced between March and November. Besides the vitamin, protein, aromatic mineral, and amino acid contents, native honey contains enzymes that make it truly 'live.' Native honey’s glucose and sugar help our bodies recover from fatigue faster than any other food.
Godeulppaegi Village
Kaynak/Source
Yerli Bal;
Yerli ballar, dünyadaki bütün çiçeklerin en güzel yerlerinden yapılırlar. Ancak, Kore'nin yerli balı yetiştirildiği uygun coğrafi koşullar ve iklimin iyiliği aracılığıyla tadını ve besin değerini koruduğuyla bilinir. Eski zamanlardan beri yerli Kore balı, alternatif tıp (bitkisel tıp) için de kullanılmaktadır. Özel etkileri olduğu bilinmekte ve bitkisel tıbbın önemli bir kaynağı olduğu kabul edilmektedir.
Yerli balların,derin dağların kayalıklarında veye yaşlı ağaçların içinde yetiştiği bilinmektedir. Ballar, ağaçların içine sondaj boruları gibi kanallar açılarak çıkarılır. Şimdilerde, yerli ballar yüksek talep üzerine marketlerde de satılmaya başlanmıştır. Kore günümüzün ileri imkanlarına rağmen hala balı kayalıklardan veya yaşlı ağaçlardan çıkarmaya devam etmektedir.
Yerli bal, mart ve kasım arası üretilir. Bunların dışında bal,vitamin,protein,aromatik mineral,amino asit içermekle beraber enzimleri yaşam uzatıcıdır. Yerel balın glukozu ve şekeri yorgunluğu atmaya ve vücudu yenilemekte diğer besinlerden daha hızlıdır.
Godeulppaegi Köyü
Çeviri: minho_k-oppa
![[Resim: special0220071218150409.gif]](http://img36.imageshack.us/img36/9116/special0220071218150409.gif)
English
Native Honey;
Native honey is found in most parts of the world where there are flowers. However, Korea’s native honey has been well-known for its taste and nutritional value, as Korea has desirable geographical conditions and climate to produce quality honey. Since the old times, native Korean honey has been used to make medicinal supplies. It has special effects to be considered an important source of medicine.
Native honey used to grow in between rocks or on old trees in deep mountains. We started to culture native honey by drilling holes in the trees. Today, native honey is highly demanded in the market. Korea still finds natural honey made by wild bees in between rocks or in old trees.
Native honey is produced between March and November. Besides the vitamin, protein, aromatic mineral, and amino acid contents, native honey contains enzymes that make it truly 'live.' Native honey’s glucose and sugar help our bodies recover from fatigue faster than any other food.
Godeulppaegi Village
Kaynak/Source