Gimnyeong Haenyeo Village Sea Urchin / Gimnyeong Haenyeo Köyünün Deniz Kestanesi
![[Resim: songgae.jpg]](http://img593.imageshack.us/img593/7350/songgae.jpg)
Deniz Kestanesi Cheju denizinde mayıs ayının sonlarında hasat edilir.
Bu dönemde, deniz kestanesi ağırlığını koyar ve Cheju'nun kadın dalgıçları kayalara takılan deniz kestanelerini toplar, böylece lezzetli tatlar elde edilir.
Stichopus japonicus: Cheju'nun doğal baharatı, içerisinde sarı renginde tatlı etleri vardır.
Bir insanin iştahı yoksa onun için deniz kestanesi en iyi seçimdir.
İyi bir tada sahip deniz kestanesi, koyu sarı renginde yumurta ve bir içecek eşliğinde iyi gidebilir.
Açık sarı rengindeki yumurta, yemek ve mama yapmak için iyidir.
Deniz kestanesinin tadını tuzlu bir çorba ve mama ile çikarabilirsiniz.
(Mama: Yulaf lapasi.)
Çeviri / Translation: Yüsra JaeJoong
English
The sea urchin is mainly harvested from last of May to Jun at the near sea of Cheju.
During this period, the sea urchin puts on weight and is get taste so that the woman diver of Cheju gather sea urchin stuck on the rocks.
"Stichopus japonicus" is the spices inhabiting naturally in Cheju, it has yellow meats of sweet taste.
When a person has no appetite, sea urchin is goof choice. The dark yellow egg of sea urchin having strong taste is a good accompaniment of drinks whereas; light yellow egg of urchin is good for making side dishes or porridges.People can enjoy the sea urchin as salted one, soup and porridges.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)