yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaeru-wang / 개루왕 (Baekje)
Gaeru-wang / 개루왕 (Baekje)

[Resim: 004vuddid5910.jpg]

Gaeru(?-166, r. 128-166), Kore’nin üç kralligindan biri olan Baekje’nin dördüncü kralidir. Tarihi Samguk Sagi verilerine göre Gaeru, önceki kral Giru’nun ogludur.

Dönemi

132 yilinda, bugünkü Güney Kore, Gyeonggi, Goyang sehrinde Bukhan Dagi kalesini kurmustur. Baekje, bu kaleden bir çok Goguryeo(Kuzey Kore kralligi) saldirisina karsi savasmis ve besinci kral Chogo, kuzey seferlerini oradan yapmistir.

Baekje'nin güneydoguda rakibi Silla ile iliskisi saltanat döneminde çogunlukla barisçil olmustur. Ancak, 165 yilinda, Gilseon (길선/吉宣) adinda Sillali bir vekil , Silla kralina karsi yaptigi darbe girisiminde basarisiz olmus ve Baekje’ye kaçmistir. Silla krali Adalla’nin onun dönmesine iliskin bulundugu yazili istege ragmen Gaeru, vekile barinak saglamistir. Bunun üzerine Silla, Baekje’ye karsi saldiriya geçmis ve ardindan Sobaek Daglari üzerinde genis bir savas baslamistir.

Soyu

Samguk Sagi, Gaeru'nun en büyük oglunun, besinci kral Chogo ve ikinci oglunun, sekizinci kral Goi oldugunu belirtir. Bu kronolojik tutarsizlik, iki kraliyet soyu arasindaki güç çekismesinin göstergesi olarak düsünülmektedir. Yirmibirinci Kral Gaero(Geungaeru olarak da bilinir) ise bu soy agacinin geçerliligini mesrulastirmak için Gaeru ismini almistir.

Çeviri:Orion-gng

Kaynak: Wikipedia

English:

Gaeru of Baekje

Gaeru of Baekje (?-166, r. 128-166) was the fourth king of Baekje, one of the Three Kingdoms of Korea. According to the history compilation Samguk Sagi, he was the son of the previous king Giru.

Reign

In 132, he founded Bukhan Mountain Fortress in present-day Goyang city, Gyeonggi, South Korea. Baekje fought off many Goguryeo (the northern Korean kingdom) invasions from this fortress, and the 5th king Chogo based his northward campaign on it.

Baekje's relationship with the southeastern rival Silla was peaceful for most of his period of reign.

However, in 165, a Silla minister named Gilseon (길선/吉宣) failed his coup d'etat attempt and fled to Baekje. Gaeru gave him refuge despite the Silla king Adalla's written request for his return. Silla subsequently attacked Baekje, and a broad war over the Sobaek Mountains ensued.

Legacy

The Samguk Sagi states that Gaeru's eldest son became the 5th king Chogo and the second son became the 8th king Goi. This chronological inconsistency is thought to indicate a power struggle between two royal lines. The 21st king Gaero (also known as Geungaeru) apparently took Gaeru's name to assert the legitimacy of this lineage.

[Source:Wikipedia]
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
Tesekkürler Ask Opucuk

♥ Lee Jae-Jin ♥ I wish I were a fish in your dish Biggrin

Kısa bir süre için çeviri yapamayacağım. (:
Bu güzel tanitim için tesekkürler canim.. Opucuk Alkis
Tanitim için tesekkürler Cas'm. Opucuk
Yüzü artik yoruldum der gibi..Biggrin Belki de hükümdarligi süresince çok sorun yasadi..Paylastigin için tesekkürler canim...Opucuk
♥ TVXQ ♥
Yunho & Changmin
I'm Proud To Be Cassiopeia!
Tanitim için tesekkürler.Smile
SO Jİ SUB <3

Tesekkür ederiz tatlim ellerine, emegine saglik. Opucuk
Tanitim için tesekkürler Ceren'cimOpucuk
[Resim: jjjjjjjjjb.jpg]
Seni İstemek ;
Bütün Dünya'ya Meydan Okumak Gibi . . !
Önemli bir konuymus. Onay Çeviri için DoGa'ya konu için sana tesekkür ederiz Ceren'cim. Opucuk
Çok güzel ve bilgilendirici bir konu tanitimi olmus Ceren'cim.Emegine saglik canim.Opucuk

TÜRKİYE ℂ⋆

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi