13-05-2017, Saat: 14:23
Fried Lotus Root Chips
![[Resim: 2rbvjA.jpg]](https://i.hizliresim.com/2rbvjA.jpg)
Malzemeler
400 gr 2-3 cm çapında küçük lotus kökleri
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı yağ
Yapılışı
1. Lotus köklerini ince ince dilimleyin ve büyük bir tencerede suya koyun.
2. Tuz ve sirkeyi suya ilave edin ve kaynatın. Dilimlenmiş lotus köklerini su karışımında rengini beyazlatın.
3. Bir tabaka beyazlatılmış lotus köklerini bir hasır tablasına koyun ve güneş altında kurutun.
4. İyi kızarması için büyük bir tencerede yağı 266°F'ye kadar ısıtın. Kurutulmuş lotus kök dilimlerini kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Tercihinize bağlı olarak şeker ile tatlandırın.
English
Ingredients
400g small lotus roots 2-3 inches in diameter
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
3 cups of cooking oil
Instructions
1. Thinly slice the lotus root and soak in water in a large pot.
2. Add the salt and vinegar to the water and bring to a boil. Blanch the sliced lotus roots in the water mixture.
3. Place a single layer of blanched lotus roots on a wicker tray and dehydrate under the sun.
4. Heat oil in a large pot to about 266 °F for deep frying. Fry the dried lotus root slices until crisp. Season with sugar based on preference.
Kaynak / Source
![[Resim: 2rbvjA.jpg]](https://i.hizliresim.com/2rbvjA.jpg)
Malzemeler
400 gr 2-3 cm çapında küçük lotus kökleri
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı yağ
Yapılışı
1. Lotus köklerini ince ince dilimleyin ve büyük bir tencerede suya koyun.
2. Tuz ve sirkeyi suya ilave edin ve kaynatın. Dilimlenmiş lotus köklerini su karışımında rengini beyazlatın.
3. Bir tabaka beyazlatılmış lotus köklerini bir hasır tablasına koyun ve güneş altında kurutun.
4. İyi kızarması için büyük bir tencerede yağı 266°F'ye kadar ısıtın. Kurutulmuş lotus kök dilimlerini kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Tercihinize bağlı olarak şeker ile tatlandırın.
English
Ingredients
400g small lotus roots 2-3 inches in diameter
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar
3 cups of cooking oil
Instructions
1. Thinly slice the lotus root and soak in water in a large pot.
2. Add the salt and vinegar to the water and bring to a boil. Blanch the sliced lotus roots in the water mixture.
3. Place a single layer of blanched lotus roots on a wicker tray and dehydrate under the sun.
4. Heat oil in a large pot to about 266 °F for deep frying. Fry the dried lotus root slices until crisp. Season with sugar based on preference.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)