yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Five Royal Tombs-Seooreung (서오릉) (Goyang)

Five Royal Tombs-Seooreung (서오릉) (Goyang)

Tanitim

Seoul sinirinin öbür tarafi bir zamanlar kraliyet ailesinden olan ölmüs kisilerin mezarligidir. UNESCO'nun dünya kültürünün önemli varliklari olarak onayladigi bu batidaki (서 veya SEO) bes (오 veya o) mezar (릉, reung veya neung) Joseon Hanedanligi kraliyet ailesinin gerçek kalintilaridir.

[Resim: KlEgtXk.jpg]

Göreceginiz ilk mezar Sugyeongwon'dur-Kral Yeongjo'nun cariyesi olan Bayan Yi'nin daimi evidir. Aslinda onun Seoul'daki Seodaemun-gu'da gömülü olan mezari buraya 1968'de tasinmistir.

[Resim: YvR2jeJ.jpg]

Bes mezarin hepsini görmek için gidilen yola yaklasik 2.1 klometrede ulasilir.

[Resim: oIZOtlh.jpg]

Ingneung mezari, bir Kraliçeninkiyle ve Kral Sukjong'un ilk kraliçesiyle ayni isimdedir.

[Resim: lTnuz8I.jpg]

Çeviri: tbkr_14

^^Kaynak^^

English

Just across the Seoul border rest some once-royal dead people. UNESCO certified as being significant to world culture, these western (서, or seo) five (오, or o) tombs (릉, reung or neung) are the original remains of Joseon-dynasty royalty.

The first tomb you’ll see is Sugyeongwon-permanent home to Lady Yi, the concubine to King Yeongjo. Originally buried in Seodaemun-gu in Seoul, her tomb was moved here in 1968.

The path to see all five tombs clocks in at about 2.1 kilometers.

The tomb of Ingneung holds a Queen of the same name, and was the first queen of King Sukjong.

^^Source^^
^^Big Bang^^

^^2NE1^^
Tarihi bir mekan... Orayi gezmek isterdim... Atkilic
Tanitim için tesekkürler canim. Ellerine saglik, çok güzel olmus. Opucuk
Paylasim için tesekkürler canim. Smile
YG Family...
lotu-s-ld...
Paylasim için tesekkürler Tugbam. En çok su küçük heykeller hosuma gitti. Biggrin

V.I.P ~~ BLACK JACK

Tanitim için tesekkürler ikizim. Opucuk
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Tanitim için tesekkürler. Smile
Orayi gezmek isterdim. cry
Paylasim için tesekkürler. Ellerine saglik. Onay

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi