yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finance Minister Vows to Offer Support for Job Creation by Large Firms
#1
Finance Minister Vows to Offer Support for Job Creation by Large Firms

Maliye Bakanı, Büyük İşletmeler Tarafından İş Yaratma Desteği Sunacaklarını Belirtti


SEOUL, 17 Ocak (Yonhap)

Güney Kore'nin baş ekonomi politika yapımcısı Çarşamba günü, hükumetin büyük firmalar tarafından düzenlenmekte olan yeni işletmeler için deregülasyon ve diğer önlemler yoluyla tam destek sağlayarak daha fazla iş yaratabileceğini söyledi.

Hyundai Motor Başkan Yardımcısı Chung Eui-sun'ın da aralarında bulunduğu Hyundai Motor Group üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Maliye Bakanı Kim Dong-yeon, ülkenin Hyundai Motor gibi büyük holdinglerinin, yenilikçi büyüme için "kilit" noktası olduklarını söyledi.

Kim, "Hyundai Motor'un daha fazla iş yaratma ve yeni işlere öncülük etme rolünü takdir ediyorum," dedi. "Bence alt yüklenicilerle eş-refah yenilikçi büyüme açısından kritik öneme sahip."

Chung, Hyundai Motor'un, yatırım ve istihdamda yararlı bir döngü yaratma çabası göstereceğini ve bunun yanı sıra, otomobil taşeronlarına ve küçük tedarikçilerine daha fazla destek sağlayacağını söyledi.

Chung, Hyundai Motor'un önümüzdeki beş yıl içinde yakıt hücreli elektrikli taşıtlar, özerk otomobiller ve yapay zekayı içeren gelecek teknolojilere 23 trilyon won (21.5 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Kim'in Hyundai Motor'a yaptığı ziyaret, yerel işletmelerle yaptığı üçüncü toplantıyı işaret ediyor.

Bakan geçen ay, şirketin sesini dikkate almak için kimyasal ve elektronik bir holding olan LG Group üst düzey yetkilileriyle görüştü.

Temmuz ayında Başkan Moon Jae-in, ülkedeki büyük holdinglerin şeflerini, büyük ve küçük şirketlerin bir arada bulunması gibi daha fazla iş yaratma ve diğer kilit konular hakkında görüş alışverişinde bulunmaya davet etti.

Maliye bakanı, hükumetin, talepleri dinlemek için iş dünyasıyla görüşmeler düzenlemeye devam edeceğini söyledi.

[Resim: Lb2mRb.jpg]
Maliye Bakanı Kim Dong-yeon (Sol'dan 2.) Hyundai Motor Başkan Yardımcısı Chung Eui-sun (Sağ'dan 2.)
17 Ocak 2018'de, Seoul'un hemen güneyinde, Yongin'deki otomobil üreticisinin üst düzey yöneticileri ile yaptığı görüşmeden önce elele. (Yonhap)


English

SEOUL, Jan. 17 (Yonhap)

South Korea's chief economic policymaker said Wednesday that the government would provide full support for new businesses sought by large firms through deregulation and other measures so they can create more jobs.

In a meeting with senior executives of Hyundai Motor Group, including Hyundai Motor Vice Chairman Chung Eui-sun, Finance Minister Kim Dong-yeon said the country's large conglomerates like Hyundai Motor are "key" axes for innovative growth.

"I appreciate Hyundai Motor's role in creating more jobs and spearheading new businesses," Kim said. "I think co-prosperity with subcontractors is critical for innovative growth."

Chung said Hyundai Motor will make efforts to create a beneficial cycle of investment and employment, while providing more support to the automaker's subcontractors and smaller suppliers as well.

Over the next five years, Hyundai Motor plans to invest 23 trillion won (US$21.5 billion) in future technologies involving fuel cell electric vehicles, autonomous cars and artificial intelligence, Chung said.

Kim's visit to Hyundai Motor marks the third meeting of its kind with local businesses.

Last month, the minister held talks with senior officials from LG Group, a chemical and electronics conglomerate, to consider the company's voice.

In July, President Moon Jae-in invited chiefs of the country's major conglomerates to exchange views on how to generate more jobs and other key issues, such as the coexistence of large and small companies.

The finance minister said the government will continue to arrange meetings with the business community to listen to their demands.

[Resim: Lb2mRb.jpg]
Finance Minister Kim Dong-yeon (2nd from L) holds hands with Hyundai Motor Vice Chairman Chung Eui-sun (2nd from R)
before a meeting with the automaker's senior executives in Yongin, just south of Seoul, on Jan. 17, 2018. (Yonhap)


Kaynak / Source
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi