yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Empress Ki / 기황후 (2013)
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID

K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB

K-POP
LEE CHANGSUB

K-POP
LEE CHANGSUB

K-POP
LEE CHANGSUB
Müthiş bir dizi herkese tavsiye ederim Smile Paylaşım için teşekkürler
[Resim: a23n.gif]

Muhteşem bir diziydi. Bitirdikten sonra tekrar tekrar izledim etisinden uzunca kurtulamadım. Ha Ji Won u ben Secret Garden da bir türlü sevememiştim burda ise çok sevdim kadın oyunculuğunun hakkını verdi.Çok tereddütlüydüm o başrol diye bu diziye ama bu diziden sonra gerçekten sevmeye başladım kadını ve gerçekten çok güzel bir kadınmış. Tarihi kıyafetler çok yakışıyor özellikle kırmızı renkli olanlar. Ji Chang Wook u ilk defa bu dizide izledim şuanda da en sevdiğim koreli aktör oldu. Çok sevimli ve çok tatlıydı dizi bitimine kadar. Tek istediğim ona daha çok sevildiğinin gösterilmesiydi. Neyse dizi bitti herkese tavsiye ediyorum benim favori tarihi dizim oldu.
İzlediğim ilk Kore dizisi. Bu dizinin gönlümdeki yeri hep başka olacak. Spoil etmeden dizide atlanan, yanlış anlatılan veya değinilmeyen bazı tarihi bilgiler vermek istiyorum.
1- El Temur Türktür. Tarihe ismi "Turk El Temur" diye geçmiştir. Doğal olarak çocukları da Türktür.
2- Yuan Hanlığı bizim bildiğimiz ismi ile "Kubilay" Hanlığıdır.
3- Yuan'da devlet yönetimi sadece imparator ve naibinden oluşmaz. Bakanların büyük çoğunluğu Moğol olmayan farklı milletlerden insanlardır. Bu yüzden devlet idaresinde çok sayıda Türk ve Fars bulunmaktadır. Dizide Moğol sandığımız bir çok bakan aslında Türk.
4- Yuan Komutanlardan "Pegan"(Bayan) ve yeğeni "Taltal"(Toqto'a) Merkittir. Dizide Moğol olarak anlatılmıştır, Cengiz'in kanını taşıdığı iddia edilmiştir. Fakat Merkitlerin Türk ya da Moğol olduğu kesin olmamakla birlikte dizideki bu kişilerin Türk olma olasılığı yüksektir. Çünkü dönemin Moğolları budisttir fakat Bayan ve yeğeni Taltal Türklerin Köktengri(Göktanrı) inancına sahiptir.
5- Kubilay Hanlığı ilk kağıt parayı basmıştır. (Çinin şu an para birimi "Yuan")
6- Kubilay Hanlığında ilk kağıt para basılınca ilk sahte para da basılmıştır. Tarihin ilk kağıt para kalpazanları Yuanlılardır.
7- Dizideki gibi Türkler Kore dili bilmiyorlar fakat Koryoluların önde gelen diplomatları ve tüccarları Türkçe biliyorlar. Çünkü ipek yolunda Türkler hakim.
8- Togon'un asıl adı Togon Temür'dür ve Annesi Karluk Türklerindendir.

Dahası da var fakat o bilgiler spoil edeceği için yazmıyorum. İlgilenen olursa mesaj atabilir.

Türkler, Moğollar, Koryolular bu dizi olaylar olaylar. Tarihe merakı olan herkese tavsiye edebilirim. Kore dizilerini sevmesine gerek yok izlemesi için Smile
[Resim: 578896dokkaebi2.jpg]
도깨비
Bölüm fazlalığından sürekli ertelediğim bir diziydi. Geçenlerde izlemeye başladım ve keşke daha önce izlemiş olsaydım dedim. Gerçekten iyi ve akıcı bir dizi.
Konu için teşekkürler. Smile
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Efsane.
İzlemeyi istediğim ama türünden dolayı pek oralı olmadığım fakat aynı zamanda insanlarca önerilen bir dizi. Tanıtım için teşekkürler. Smile
☆♡ Duygu ♡☆

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi