yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doenjang Jjigae / 된장찌개
#1
Doenjang Jjigae / 된장찌개



Malzemeler

Doğranmış 2 diş sarımsak,
2 tane kurutulmuş yosun, (Julyen usulü)
2 yemek kaşığı Kore soya fasulye ezmesi, (Doenjang)
2-3 tatlı kaşığı Kore kırmızı biber tozu, (Gochugaru)
6 tane kurutulmuş hamsi,
5 bardak pirinç suyu çorbası (Ssal ddeum mul ve güveç için pirinci ıslatarak kullanmak gerekir.)
1/2 yeşil soğan, (Dilimlenmiş)
1 tane yeşil acı biber, (Dilimlenmiş)
Doğranmış 1 büyük kabak,
1 tane küçük paket tofu, (küp şeklinde doğranmış)
1 paket Enokitake mantar.

Hazırlanışı

Güveçte hamsileri kızartın. Pirinci durulayın. Hamsi suyunu ekleyin, yosunları atın ve yaklaşık 3 dakika kaynatın. Daha sonra yosun ve hamsileri çıkartın. Daha sonra kaynayan suyun içine soyaları atın ve karıştırın. Biber tozunu ekleyin. Kapağı kapatın ve 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Soğan, acı biber ve kabağı 8-10 dakika kaynatın. Son 2 dakikada, tofu mantarları ekleyin. Ve haşlanmış pirinç ile hemen servis yapın.

Çeviri: Shidorin

English

Doenjang Jjigae / 된장찌개


Ingredients

2 cloves garlic, chopped
2 strips of dried seaweed (kelp)
2 tbsp Korean soy bean paste (doenjang)
2-3 tsp Korean chilli pepper powder (gochugaru)
6  Dried anchovy
5 Cups rice water broth (from the water used to rinse rice, ssal ddeum mul, and use for stew)
1/2 Green onion, thinly sliced
1 Green chilli pepper, sliced
1 Large zucchini, diced
1 small packet tofu diced into cubes
1 pack of enokitake mushrooms

Preparation

Toast the anchovies in your black bowl, Rinse your rice, making sure to save the milky rice water, that you plan to eat as a side with your soup. Add the broth/water to the anchovies, throw in the seaweed and bring to a boil. Boil about 3 minutes. Take out the seaweed and anchovies, discard them. Next mash and stir in the soybean paste into the simmering broth. Add in your chili powder. Cover and bring to a  boil on medium to high heat for 5 minutes. Add onion, chilli peppers and zucchini, boil for 8-10 minutes. Add mushrooms, tofu in the last 2 minutes. Serve immediately with steamed rice.

Kaynak/Source
www
Cevapla
#2
[Resim: dd1.jpg]
www
Cevapla
#3
[Resim: dd2.jpg]
www
Cevapla
#4
[Resim: dd6.jpg]
www
Cevapla
#5
[Resim: dd3.jpg]
www
Cevapla
#6
[Resim: dd5.jpg]
www
Cevapla
#7
[Resim: dd4.jpg] 
www
Cevapla
#8
[Resim: dd7.jpg]
www
Cevapla
#9
Çok ilginçmiş.Smile



Cevapla
#10
Hoş görünüyor ama tadı nasıldır bilinmez. Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi