yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Death Bell / 고死: 피의 중간고사(2008)
Korku filmi olarak adlandirmak yanlis olur. Gerilim kelimesini çok iyi karsilayan bir film. Ben çok begendim. Ilginç bir konu seçimi. Oyuncular da çok iyiydi. Benim basima gelse diye düsünüyor insan bir an. Biggrin
[Resim: avatar1085.gif]

21. century marvels ^^ !
minJi !
Tesekkürler.
Ne filmdi ama... Dün izledim filmi. Gece degildi, ama yine de baya gerildim. Biggrin
Konusu ilginçti gerçekten. 2.versiyonunu da izlerim insallah. Tanitim için sagol. Onay
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

Kim Bum oynuyor. Bu filmden sonra bir sevgi basladi, anlatamam. Kalp
Tanitim için tesekkürler. Alkis

let it be...
Bu film ülkemizde vizyona girdi arkadaslar. Izlemeyen arkadaslar sinemada da izleyebilir. Biggrin
Bu aralar sinemalarda gösterime girdi. Kim Bum çok tatli burada. Biggrin
SS501-TripleS TR

[Resim: d68254d4.gif]
Heo Young Saeng Fan Club
Bir kaç gün önce izledim. Nessy'e katiliyorum. Bu filme gerilim demek daha dogru olur. Kim Bum her zamanki gibi, yine bir çapkini oynuyordu. Ama kizi korumak adina filmin sonunda yaptigi beni üzdü. Film sonuna dogru iki kere sasirtti beni. Biri kizin katilinin kim oldugu. Ikincisiyse bu testi hazirlayanlarin kim oldugu konusunda. Birincisini anlamam lazimdi aslinda. O kisinin tavrindan, ama anlayamadim. Izlemenizi tavsiye ederim. Biggrin
Boys Over Flowers Fan Club-Lee Min Ho Fan Kulübü-SS501 Fan Club-My Girl Fan Club-
Lee Dong Wook Sshii Fan Club-Lee Da Hae Fan Club-Personal Preference Fan Clup
'Ölüm Zili'nde, elestirilen egitim sistemi...
Son yillarda hizli bir tirmanisa geçen Güney Kore film sektörü, adeta Uzakdogu sinemasinin kalbi haline gelmeye basladi! Dünyada kendine yer edinme yolundaki Güney Kore, bu amaçla arka arkaya filmler üreterek kalitesini yükseltmeye çalismakta. Ancak ortaya konulan yapimlarin konulari iyi olsa da, gerek senaryonun islenisi, gerekse oyunculuk ve sinematografi açisindan daha çok ugrasilmasi gerektigi de bir gerçek. Dogrudan duygulari hedef alan anlatimiyla ve bize benzer kültürüyle dikkat çeken Güney Kore sinemasinin agirlik verdigi temaysa korku!
Yönetmenligini, senaryoya da katkisi olan, Yoon Hong-Seung'un yaptigi ÖLÜM ZILI, korku-gerilim türünün okulda geçen bir örnegi! Puchoen International Fantastic Film Festival (PiFan)' da resmi yarisma filmi olarak gösterilen ÖLÜM ZILI, 2009 yapimi, Fisildayan Koridorlar'a da öncülük eder nitelikte. Yaraticilik ve görsellik açisindan kiyaslamak mümkün olmasa da, kurbanlarin öldürülmesi noktasinda TESTERE filminin havasi da hissediliyor!
Beethoven'in Fur Elise parçasi esliginde baslayan sinav maratonu, yil boyunca basari için didinen ögrencilerin stresindeki son asamadir. Özel okulda zengin olmanin avantajini yasayanlar için daha az çileli olan bu dönem, burs kazanmak amacindaki yoksul ögrencilere agir bir yük getirmektedir. Iki taraf arasinda gizli bir çekisme yasanirken ögretmenlerin tavirlari da ortami etkiler. Sinavlarin bitmesiyle evlerine gitmeye hazirlanan çocuklardan 20 kadari, ummadiklari bir kursla tatil heveslerini ertelemek zorunda kalir. Gosa-kolej sinavi öncesi, her seyin Ingilizce oldugu bu yogunlastirilmis programa katilmaya hak kazanan 20 basarili ögrenci, bunun aslinda kendileri için ölüm oyunu'na dönüseceginden habersizdir! Arkadaslarinin bir bir ilginç yöntemlerle öldürülüsüne tanik olan ögrenciler, zamanla yarisip sorulari dogru cevaplamaya çalisirken, sorumlunun okulda ölen arkadaslarinin ruhu oldugunu düsünmeye baslarlar...
Farkli konusu ve sürpriz sonuyla basarili görünen ÖLÜM ZILI, isik ve görüntü açisindan pek de tatmin edici degil! Diger Güney Kore korku filmlerine göre vasatin üstünde seyreden yapimda, gerilimin yani sira sosyal mesaj da verilmekte. Intikamin korkuya dönüstügü filmde, özel okullarin bagis yapan zengin aile çocuklarina tanidigi ayricaliklar gösterilirken okul yönetimleri ve ögretmenlerin yaptigi haksizliklar da vurgulanmis. Burs ugruna gece gündüz çalisan ögrencilere karsi, zengin çocuklarini birinci yapmak isteyen idarenin sorulari onlara önceden vermesi de ele alinmis! Ögrencilerin sadece notlarina göre degerlendirildigi egitim sistemini ve ögretmenlerin okul idaresince, istemedikleri seyleri yapmaya zorlanmasini elestiren ÖLÜM ZILI, aslinda ögretmen magduriyetini de anlatmakta.
Gerçek hayatta rahatlikla karsilasilabilecek bu haksizliklari, korkutmayan korku tadinda izleyiciye yansitan filmde, bazi sahneler anlamsiz gelirken, bazi sahneler de akillarda soru isareti birakiyor! Örnegin, ögrencinin hayaleti neden o kadar zaman sonra ortaya çikiyor? Ya da akil hastanesine konup kaçan çocugu neden kimse aramiyor? Ayrica oyuncular asiri donuk ifadeleriyle, korku duygusunu bir türlü yansitamiyor. Bu elestirileri çogaltmak mümkün. Ancak tüm bunlara ragmen Duka Film dagitimiyla izleyiciyle bulusan ÖLÜM ZILI, akiciligiyla sikilmadan izlenecek bir seçenek. Bir de gösterildigi sinemanin azizligine ugrayip, karanlik atmosfere mahkûm olunmasa daha iyi olacak!
Ölüm Zili
YÖNETMEN: Yoon Hong-Seung
OYUNCULAR: In-Sook Choi, Da-Geon, Sung Jin ile Yi-Seul Kang
Gosa, kolejlere girmek için her Koreli ögrencinin vermesi gereken bir sinavdir. Okulun en basarili yirmi ögrencisi seçilerek özel bir sinifta toplanir ve sinav için çalistirilmak istenir. Ders video gösterimi ile baslamisken aniden görüntü gider ve sirasi bos duran arkadaslari, hizla su dolan bir akvaryum içinde ekrana gelir. O sirada bir ses, akvaryuma çizilmis olan sorunun zamaninda çözülememesi durumunda arkadaslarinin ölecegini söyler.

2 Temmuz Yeniçag Gazetesi...
[Resim: 2h87f6h.jpg]
2.sini gördüm de, konusu hosuma gitti. Ama önce 1'i izleyeyim dedim. Bunu önce izlemeyi düsünüyorum. Zaten oppam da oynuyor. .Opucuk Kim Bum... Paylasim için tesekkürler. Smile
Ölüm zili vizyon'a girmis. 2 Temmuz'da Türkiye'de. Gösterimden kaldirilmadan önce gidip sinemada izlemem gerek bu filmi. Hem tanidik olarak Kim Bum oynuyor. Biggrin Ikincisi de vizyona girer umarim bir an önce. Smile
Super Junior & SNSD & SHINee & SS501
Seviyorum siziii.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi