Chunwon Cucumber Köyü Kara Fasulyeleri
![[Resim: soybeani.jpg]](http://img688.imageshack.us/img688/6928/soybeani.jpg)
1. Özellikler
*Fasulyeler çoğunlukla geniş ölçüde dünyanın her yerinde ekilir. Ama daha çok Kore, Çin, Hindistan gibi ılıman bölgelerde üretilir.
*Kore'de fasulyeler genelde koyu mor olarak elde edilir.
*Aynı adındaki gibi Chunwon siyah fasulyelerinin, pişirilen pirincin tadını artırması için siyah renkleri ve kuvvetli tadı var.
*Chunwon siyah fasulyeleri pişirilen pirince eklendiği zaman pirinç kesinlikle çok daha lezzetli olacaktır.
2. Gıda Değeri ve Yararları
*Fasulyeler, onaların temel gıdası olan pirinci yiyen Koreliler için, yüksek değerde B1, B2 ve B6 vitaminleri içerir.
*B1'in eksik olduğu zaman insanların beriberi hastalığına yakalanma olasılığı artar. Bu yüzden yüksek-kaliteli beslenmeyle ilgili faktörler için bu fasulyeler pirinçle birleştirilir.
*Ayrıca bu fasulyeler kabızlık, kalın bağırsak kanseri ve sklerozu engellenmesi için yüksek lifli maddeleri içerir.
^^Chunwon Cucumber Köyü^^
Çeviri: diana_18
-Kaynak-
--------English--------
1. Characteristics
*Kidney beans are mostly widely cultivated throughout the world.They are mainly produced in temperate zone including Korea, China and India.
*Generally, Korea produces dark purplish kidney beans.
*As its name tells, Chunwon Black Kidney Beans have black colors and strong sweet taste to heighten the taste of cooked rice.
*Chunwon Black Kidney Beans, when added to cooked rice, will provide a definitely improved taste of cooked rice.
2. Nutrients and Efficacies
*Kidney Beans contain high contents of Vitamin B1, B2 and B6 to vitalize the metabolism of carbohydrate for Koreans who eat rice as their staple food.
*When Vitamin B1 is lacked, people become prone to develop beriberi. Therefore, they are favored for high-quality nutritional factors combined with rice.
*They also contain high fibrous substances to prevent constipation, large intestine cancer and arterial sclerosis.
^^Chunwon Cucumber Village^^
-Source-