yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chungsuk-wang / 충숙왕 (Goryeo)
Chungsuk-wang / 충숙왕 (Goryeo)

[Resim: 25316506.png]

Kral Chungsuk, Kore'nin simdiki bölümündeki Goryeo'ya 1313'ten 1330'a ve 1332'den 1339'a kadar krallik yapti.

1314'te Kral Chungseon, oglu Chungsuk'u tahta çikardi. 1321'de Chungsuk, Buddhashri'yi evlatlik edindi. Bu durum Goryeo'nun önceki veliaht prensi Öljeitü'yü kiskirtarak Kral Sidibala'yla ittifak kurmasina ve böylece Kral Chungsuk'un 1321'de gözaltina alinmasina neden oldu. Bunula birlikte Sidibala 1323'de suikast girisiminde bulununca Öljeitü'nün plani basarisizlikla sonuçlandi.

Kral Chungsuk'un izin vermesiyle 1325'te Goryeo'ya döndü ve Buddhashri'yi 1330'da tahta çikardi; ancak Buddhashri'nin Kral Yuan tarafindan tahttan indirilmesiyle 2 yil sonra tekrar göreve geldi.

Kral Chungsuk 1339'da vefat etti.

English
Chungsuk of Goryeo
King Chungsuk was king of the Goryeo kingdom, now part of Korea, from 1313–1330 and again from 1332–1339.

In 1314 King Chungseon passed the throne to his son Chungsuk. In 1321 Chungsuk fathered his son Buddhashri. This prompted the previous crown prince of Goryeo, Öljeitü, to establish an alliance with King Sidibala, and King Chungsuk was thus interned in 1321. However, Sidibala was assassinated in 1323 and Öljeitü's plan was aborted.

King Chungsuk, who was allowed to return to Goryeo in 1325, passed the throne to Buddhashri in 1330 but was reinstated after two years because Buddhashri was deposed by King Yuan.

King Chungsuk died in 1339.
Olayli bir sekilde tahta çikmis.. Tanitim için tesekkürlerSmile
Olaylari anladigim söylenemez. Biggrin Ama tesekkürler.Smile
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●
Saray içi mücadeleler yüzünden iki yil ara verse de,24 yil tahtta kalmayi basarmis.Tanitim için tesekkür ederiz...
Tahta çikmadan önceki zamani olaylarla geçmis.
Tanitim için tesekkürler. Alkis
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
Gerçekten olayli bir dönemi olmus . Paylasim için sagol. Alkis

Just Feel Better
Tanitim için tesekkürler çok olayli bir hükümdarlik geçirmis. Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Gerçekten çok sey yasamis.Zorlu dönemler geçirmisler.Tanitim için tesekkürler canim.Onay
tesekkurler Smile
Tanitim için tesekkürler Onay

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi