yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chili Pepper Leaf Kimchi
#1
Chili Pepper Leaf Kimchi

[Resim: Bv1L5v.jpg]

Malzemeler

400 gr Kore kırmızı biberi yaprakları
1 fincan tuz
Su
2 çorba kaşığı Kore kırmızı biberi tozu
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

1. Biber yaprakları, büyüme sezonunun en sonundan olmalıdır. Yaprakları temizleyin ve iyice yıkayın. Yaprakları bir çömlek (hangari) içine koyun. Yaprakların üzerine temiz, düz bir taş yerleştirin. Tuzlu su hazırlayın, yapraklar ve kaya tamamen suya batana kadar suyu dökün. Gölgeli bir alanda mayalandırın.
2. Yaklaşık 30 gün sonra yapraklar mayalandıkları için sarı renge dönecektir. Yemek istediğiniz miktarda çömlekten kimchi çıkarın. Fazla tuzu çıkarmak için soğuk suda yıkayın ve fazla suyu hafifçe sıkarak çıkartın. Kore kırmızı biberi tozu, şeker ve kavrulmuş susam serpip bir garnitür olarak servis edin.

English

Ingredients

400g Korean chili pepper leaves
1 cup salt
water
2 tablespoons Korean red chili powder
2 tablespoons roasted sesame seeds
1 teaspoon sugar

Instructions

1. The chili pepper leaves should be from the very end of the growing season. Clean the leaves and wash thoroughly. Layer the leaves inside a clay pot (hangari). Place a clean large flat rock on top of the leaves. Make salted water and pour over to completely submerge the leaves and the rock. Let it ferment in a shaded area.
2. After about 30 days, the leaves will be yellow in color from the fermentation. Remove the desired amount to eat. Rinse in cold water to remove excess salty flavor and gently squeeze out excess liquid. Toss with Korean red chili pepper powder, sugar and roasted sesame seeds and serve as a side dish.

Kaynak / Source
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#2
Chili Pepper Leaf Kimchi
Translated by Yüsra YÜCEER

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#3
Tadını merak ettim doğrusu, konu için teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#4
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi