yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Children's Day in South Korea 5 May (Kore Çocuk Bayrami 5 Mayis)
#1
Kore Çocuk Bayrami 5 Mayis (Children's Day in South Korea 5 May)

Güney Kore'de her yil 5 Mayis'ta Ulusal Çocuk Günü kutlanmaktadir. Bugün, 1923 yilinda Koreli bir çocuk kitabi yazari olan Bang Jung-hwan tarafindan ilan edilmistir. Güney Kore'de bu özel gün bir bayram havasinda yasanmaktadir. Bunun için, ülkenin pek çok yerinde törenler ve gösteriler yapilmaktadir. Tüm çocuklar hayvanat bahçeleri, müzeler, eglence parklari ve sinemalara ücretsiz girebilmektedir. Ayrica tüm çocuklar kendileri için hazirlanan etkinliklere de katilmaktadirlar. Bugün yapilan en eglenceli islerden biri de geleneksel Kore oyunlarini oynamaktir. Bu oyunlardan birinin adi "yut" tur. Kore'ye özgü bu matematiksel oyunu ailece oynamak en zevkli islerden biridir. Ayrica tekvando gösterileri de düzenlenmektedir. Çocuklar, yaklasik 2000 yil önce Kore'de ortaya çikmis olan savunma sanatlarina ait gösterileri heyecanla izlemektedirler.

Metnin bu kismi Bilim Çocuk Dergisi'nden alinmistir.



Kore Çocuk Bayrami'ni ilan eden Dr. Bang Jung-hwan



Dr. Bang, 1923'de bu günü ilan etmistir ve 1978'de resmi gün ilan edildi. Dr.Bang çocuk kitabi yazaridir. Dr. Bang çocuklar ile ilgili birçok çalismaya da öncülük etmistir. Anlami çocuk olan "Eorini" kelimesini ilk o kullanmistir. Dr.Bang'a yaptigi çalismalarda arkadasi "Saek Dong Hoi" yardim etmistir.


1. Kalp: SaekDong üyelerinin zekasi.

2. Çember : Çocuklarin Ruhu.

3. Yesil Kisim: Tutku, Özgürlük, Baris, Kültür, Hayaller ve Umut.

4. Beyaz Kisim: Çocuklarin çigliklarini simgeliyor.


"Cesur ve gerçek bir çocuk ol, herkesi sev ve herkese yardim et" bir Kore özdeyisi.

Çocuklarin Kararnamesi


Kararname üzerindeki yazilardan bazilari:

1. Çocuklar saglikli olarak dogmali ve sicak bir yuvada büyümelidirler.

4. Çocuklar görkemli ve büyük kültür ile beslenmeli ve bilgilerini dis dünyaya ve gelecege aktarmalidir.

7. Çocuklar dogayi ve sanati sevmeli, onlara kendi ruhunu eklemeli ve bilimi aramalidirlar.

11. Çocuklar bizim gelecegimiz ve umudumuzdur. Çocuklarimizi ulusunu seven ve siddetten uzak, insancil olarak yetistirmeliyiz.


Çeviri: sunshine (ÇALMA!!!)

--------------------

English:

In South Korea, [(어린이날) in Korean] May 5 is officially recognized as Children's Day. Parents give presents to their children as well as spend time with them. The children are taken on excursions to zoos and museums. It was originally celebrated on May 1, but was later moved to May 5. The children's author, Bang Jeong Hwan, was instrumental in creating Children's Day in Korea. He even developed the word "어린이", originally meant for "younger" as opposed to "older" (늙은이), into a word meaning "child".

Credit: Wikipedia
Hakkınızı helal edin. ~
#2
Çok güzel bilgiler..Tesekkürler Tugba ablam..Smile
#3
Harika çocuklar. Smile Ne kadar tatlilar. Smile Ben de bilmiyordum böyle bir bayram oldugunu. Ama sanirim onlarin bayrami sadece kendi çocuklarina özel... Atatürk gibi dünya çocuklarina armagan edilmemis...

Bu çığlık çığlığa dalgalar ve hüzünlü güzel martılar rüzgara çarpıp çarpıp gelip doluyorlar kalbime!

http://efsaneprens.com/
Efsane Prens WebSitesi
#4
Güzelmis gerçekten de..Resimlerdekiler de çok seker. Smile

İmzan bir sayfadan büyük !
www
#5
Bayramin logosu güzelmis birde küçük çocuklar hangi Milletten olursa olsun çok tatli. Smile
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
#6
Çok sekerler.
seperate
세페라테
www
#7
sunshine yazdı:Kararname üzerindeki yazilardan bazilari:

1. Çocuklar saglikli olarak dogmali ve sicak bir yuvada büyümelidirler.

4. Çocuklar görkemli ve büyük kültür ile beslenmeli ve bilgilerini dis dünyaya ve gelecege aktarmalidir.

7. Çocuklar dogayi ve sanati sevmeli, onlara kendi ruhunu eklemeli ve bilimi aramalidirlar.

11. Çocuklar bizim gelecegimiz ve umudumuzdur. Çocuklarimizi ulusunu seven ve siddetten uzak, insancil olarak yetistirmeliyiz.

Aynen katiliyorum çoçuklarimiz bizim gelecegimiz simdiden güzel fidanlar yetistirirsek gelecekte meyvesini aliriz.Smile
#8
Büsra'm döktürmüssün meslektasim benim aynen Büsra'ma katiliyorum.
Resimler harika çok sekerler komik yüzleri yav. Biggrin Paylasim için tesekkürler.
Dong_Yul ( Aylık Forum Dergisi )

Heart is

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.
#9
Türkiye ile yakin bir yilda ilan edilmis.Smile Bilgiler için tesekkürler Tugbacim. Smile
#10
Demek onlarinda Çocuk Bayramlari varmis çok güzel bizden mi esinlenmisler 23 Nisan çocuklari çok tatli ama çok sekerler.








Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi