Bungeoppang / 붕어빵
Bungeoppang, özel bir araç kullanılarak yapılan bir tür hamur işidir. Japonya'da 'taiyaki' olarak bilinir. Bungeoppang kış mevsiminde Kore'nin her yanında sokakta satılır. Genellikle 4 veya daha fazla sayıda satılır. Balık şeklinde yapılıyor olsa da içinde balık veya balık ürünü bulunmamaktadır. Binggrae Şirketi bu hamurişine dayanarak bir dondurma üretmiştir. Dondurmalar sokakta değil perakende olarak satılır.
Farklı şekillerde olanları da vardır:
Çiçek şeklinde olanına Gukhwappang (Kasımpatı Keki 국화빵) denir.
Yumurtalı ve dikdörtgen şeklinde olanı ise Gyeranppang (계란빵) adını alır.
Farklı şekillerde olanları da vardır:
Çiçek şeklinde olanına Gukhwappang (Kasımpatı Keki 국화빵) denir.
Yumurtalı ve dikdörtgen şeklinde olanı ise Gyeranppang (계란빵) adını alır.
Kaynak
Çeviri: 90_ Aslı
Englısh
Bungeoppang is a kind of bread made by using a special appliance. Bungeoppang is known in Japan as taiyaki.Bungeoppang is usually sold as a snack by open-air food vendors throughout Korea during the winter season. It is usually sold in quantities of four or more. Although the pastry is shaped like a fish, it does not contain any fish or fish products. The Binggrae company offers an ice cream novelty based on goldfish bread. These waffles are usually mass produced and sold by retailers, not by open-air food vendors.
Similar variations also exist:
Gukhwappang (국화빵, “chrysanthemum cake”) is essentially identical to bungeoppang, only it is a flower-shaped pastry.
gyeranppang (계란빵, lit. “chicken egg cake”) is filled with egg and it has a shape of rounded rectangle.
Similar variations also exist:
Gukhwappang (국화빵, “chrysanthemum cake”) is essentially identical to bungeoppang, only it is a flower-shaped pastry.
gyeranppang (계란빵, lit. “chicken egg cake”) is filled with egg and it has a shape of rounded rectangle.
Source
Translate: 90_ Aslı