yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bravo My Life / 브라보 마이 라이프 (2007)
Bravo My Life / 브라보 마이 라이프 (2007)

[Resim: 81992277.jpg]

Adi :Bravo My Life - 2007 (2007) - 브라보 마이 라이프 (Beu-ra-bo Ma-i La-i-peu) Hayatimdan Memnunum
Türü : Komedi / Drama
Reyting : 6,5 / 10
Izleyici : 58,371 kisi
Yönetmen : Young-hoon Park

Oyuncular :
Yun-shik Baek,
Ha-ryong Lim,
Jun Gyu Park,
So-yeon Lee,
Ye-ryeong Kim,
In-gi Jeong,
Hyeo-jin Seo

Konu(Alinti):
Min-hyuk Cho'nun emekliligine günler kalmistir. Çok sevilen nezih bir insandir. Ona emeklilik hediyesi olarak ne vereceklerini düsünen is arkadaslari, sonunda bölümün en güzel kizi ile bir randevu hediye etmeye karar verirler. Bu masum randevunun amaci üzgün seflerine tekrar gençligindeki gibi hissettirmektir. Plan basarili olur ve Min-hyuk elinde bagetler kendini sahnede bulur.

Insan hayatinin en önemli evrelerinden biriside is yasamidir süpesiz.Bir is sahibi olabilmek için tasinan kaygilar is içerisindeki yükselme arzulari ve heyecanla beklenen emeklilik.Is önemlidir, is sahibi olmak yaptigin isten keyif almak.Kiz bile vermezler yeri gelince...Insanlar neden çalismak ister?Bos vakitlerini geçirmek, topluma faydali olmak, yasamda kendine yer edinmek yahut biseyler basarabildigini gösterebilmek.Süpesiz hepsinin biraz etkisi, katkisi vardir ama en kaba tabiriyle "eve ekmek götürmek." diye söylenen olgu aralarinda en çok rastlanilan seçenek olur.

Is yasaminda eve götürecegi ekmek sayisini çogaltmak için veya azda olsa ekmek görürebilmek için, egitim hayatinda kiyasiya bir yaris içerisine girer insanoglu.Sinavlar, dershaneler ve testler arasinda bir daha hiç geri gelmicek çocuklugunu teslim eder.Kimileri kazanir baska sinavlara yol alir kimileri ise kaybeder baska hayatlar yasar.Kazananda kaybedende kendi sevdigi, mutlu oldugu iyi oldugu ugrastan ziyade kendisine iyi bir yasam sunabilecek bir is edinir çogu zaman...

Çocuklugunda; siire, tiyatroya, müzige yahut baska bir sanatsal alana ilgi duyan için ebeveyleri tarafindan doktorluk, mühendislik gibi yüksek gelir getirmesi muhtemel islere yönlendirilir yada memurluk gibi garanti devlet kapilari asindirilir.Kadinlarin bile "Beni ne doktorlar ne mühendisler istedide varmadim." sözündeki ironi sanatsal ruh bulamadigi erkekdeki dramaya dönüsür çogunlukla...

Insani bir yasam sürmek için sahip olunulan is içerisindeki duygusal bosluklar çogu zaman mutsuz eder insani o yüzdendirki mutlu olabilecegi çocukluk hayallerine yeniden geri dönme telasi baslar.Hobi dedikleri sey birazda buna hizmet ediyor galiba...Yasamin zor, rekabetin acimasiz ve hayatin hizli aktigi bir dünyada amatörce, ücretsiz mesgaleler edinmek kendine...Unutmak için dünyanin tüm çetrefilli islerini, kötü yanlarini.Sakinlesmek, dinlenmek ve dinlemek kendini...Kimbilir bizlerin buralarda yaptigida böyle biseydir belki...

Baslandiginda bir ise, kazanilan tüm yarislarin, geçilen tüm sinavlarin çokta anlam tasimadigini anlatir size is arkadaslariniz "stajyer" diyerek.Yeniden baslamaniz ve ögrenmeniz gereken çok uzun bir zaman dilimi bekler bizleri...Girisimci olmak, çözüm üretebilmek, idare edebilmek, dürüst olmak diye uzayip giden koca bir zaman dilimidir.Bu arada evlenir, ev alir, çocuk sahibi olursunuz.Onlar büyür, onlarin kaygilari baslar geçer koca bir ömür ve evinize, esinize ayirdiginiz zamandan daha fazlasini ayirmissinizdir bu sürede.

Bir gün artik tamam derler, bu kadar çalistin, emek ettin saol.Iste sana su kadar da para, sen artik emeklisin...Bir yandan sevinir ve isterken, diger yandan bir sona yaklasmanin bir bosluga düsmenin kaygilari baslar.Yasamdan kopmamak için hobilerine daha da bir sariliyor sanki insan.

Min-hyuk Cho (Yun-shik Baek) is yasaminin sonuna yaklasmis ve emeklilik hazirliklari yapan, sakin karakterli, kendi çalisma prensiplerine bagli, çalisan ve patronlarinin güven ve sevgisini kazanmis bir seftir.Yaklasan emeklilik ile birlikte hayatinin önemli bir kismini geçirdigi is yasamini bastan sona sorgulayacaktir.Duygulari, korkulari, hayalleri, dogru ve yalnislariyla hayatindan memnun olup olmadigini ve sonrasinda ne yapmasi gerektigini sorgulayan Min-hyuk Cho, bizlere herkesin yasayacagi insani bir drama sunar.
Min-hyuk Cho'un is hayatinin sonundaki arayisinda genel isler bölümünden 'Yilisik' Park Seung-jae, bas gitarda, güvenlikten Choi Seok-won, saksofonda, pazarlama departmanindan Kim Jong-su kendisine eslik edecektir.

Yönetmen Young-hoon Park Bravo My Life / Hayatimdan Memnunum filminde önce sasi saskin gözlerini çok sevdigim Geun-yeong Mun'un basrolünde oynadigi Innocent Steps (2005) / Ürkek Adimlar filmini yönetmis ve hepsinden önemlisi fjallraven ustamizin en iyi çevirisimidir bilmiyorum ama onun çevirdikleri arasinda en çok sevdigim filmlerden biri olan Jungdok (2002) filminide yönetmistir.Genellikle yasamsal dramatik ögeleri islemekten hoslanan bir yönetmen oldugu süpesiz.

Sef Cho diyor ki...
30'larinda cin gibi olacaksin. 40'larinda salak gibi davranacaksin, 50'lerinde ise sagir olacaksin.Bunlar emeklilige kadar isini garantiler.

English

Directed by : Park Yeong-hoon
Produced by : Lee Jae-hyuk , Na Won-kyoon
Written by : Park Yeoung-hoon
Music by : Choi Man-shik
Cinematography : Kim Jong-yoon
Editing by : Kyung Min-ho
Release date(s) : 6 September 2007
Running time : 120 minutes.
Country : South Korea

Subject:
This film is an adaptation based on the 1988 Japanese film Kaisha monogatari: Memories of You, written and directed by Jun Ichikawa. This film follows the story of "Chief" Cho Min-hyuk (Baek), a middle-aged corporate manager nearing his retirement after working for 30 years in the same company. Cho and other colleagues in the office secretly have held dreams of being rock musicians but they suppressed those ambitions in order to get stable office jobs and support their families. During the film Cho and others resume their interest in playing musical instruments and form a band together. However Cho struggles to deal with office politics that result from his upcoming retirement as well as the anxiety for his and his family's future post-retirement.

Cast
Yun-shik Baek,
Ha-ryong Lim,
Jun Gyu Park,
So-yeon Lee,
Ye-ryeong Kim,
In-gi Jeong,
Hyeo-jin Seo

Kaynak / Source
Güzel bir filme benziyor tesekkürler.Smile
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
Tesekkürler Meltem ve Hakan...
Song II Gook Ve Papatya

papatya yazdı:Tesekkürler Meltem ve Hakan...

Kendi adima rica ederim Emine abla. Smile

Tesekkürler Hakan agabey ve Meltem..Smile
Rica ederim.Smile Resimleri begenmenize çok sevindim.Smile

meltem_choi yazdı:
papatya yazdı:Tesekkürler Meltem ve Hakan...

Kendi adima rica ederim Emine ablaSmile

Sag ol Abla ama en büyük pay Meltem'in ben sadece konu basligini yazdim...
haremsiz yazdı:Sag ol Abla ama en büyük pay Meltem'in ben sadece konu basligini yazdim...

Tesekkürler Hakan.

Paylasimlariniz için tesekkürler Hakan ve meltem ~
Güzel bir film ellerine saglik...Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi