yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biryu / 비류
Tesekkürler... Nasil buluyorsunuz ki? Hepsi çok güzel bilgiler.
Demek Biryu kral olmayacak ve kardesi Onjo kral olacak. Buna çok sasirdim. Metni daha önceden de okumustum ama bu kez diziden dolayi biraz daha dikkatimi çekti. Bu ayrintiyi yeni ayirt ettim.
Hakkınızı helal edin. ~
(04-03-2009, Saat: 20:34)Setsuna yazdı: Arkadaslar gönül isterdi ki Prens Biryu'nun bulup bir fotografini koyayim ama malesef bulamadim açikçasi çikan bazi resimlere de güvenip koymadim... Belki o degildir diye. Smile

Sadece bilgiler bile yeterli. Paylasimin için tesekkürler.

Kafama takilan bir sey var ki, o da neden seneryonun tarihten farkli oldugu.

Tarihte Biryu ve Onjo Jumong'un çocuklari ama dizide Wootae'nin. Tarihte Biryu'nun kral olmasina kesin gözüyle bakildigi dizide de islenmemis, ama bildigim kadariyla ne Yesoya ne de Yuri taht için bir sey talep etmeyecekler. Soseono ve çocuklari oradan ayrildiklari için taht Yuri'ye kalacak diye biliyordum, ama tarihteki hikaye farkli görünüyor.
İz Bırakan Diziler:You're beautiful-Love Rain-My Gril-My Fair Lady-To The Beautiful You-Winter Sonata-Can you hear my heart-Marry Stayed All Night-Playfull kiss-City Hunter-Boys Over Flowers-Jumong-I'm sorry I love you-Düşlerimin Prensi

Bilgiler için tesekkürler Damla. Smile
Bilgiler için tesekkürler,çok güzel olmus. Smile

Ben Biryu ve Ohnjo'nun Jumong'un biyolojik ogullari olmalarina ragmen taht sevdasiyla gidip baska ülkeler kurmalarina çok üzüldüm sahsen.
Jumong dizisini izleyenler onun nasil da Korelileri bir araya toplamaya çalistigini biliyorlardir. Onlar ise Goguryeo'yu büyüteceklerine yeni bir krallik daha kurmuslar. Insana oglu bile ihanet ediyor. Bu krallik isleri çok karisik.

Yesoya ve Yuri konusunda ben birazcik daha farkli bir sey okumustum. Yesoya Goguryeo'nun kurulmasiyla Buyeo'dan kaçmis ve Jumong en büyük oglu olan Yuri'yi dogal olarak veliaht ilan etmis ama Sosoeno da ogullari taht sahibi olsun istemis (Sosoeno'nun kralin Yesoya'ya olan ilgisini kiskandigini da söyleyenler var) önceleri ülkenin bir ucunda kendine saray yaptirmis bir süre sonra da ogullari bir yerleri ele geçirmeye baslamislar. Sad
Çok tesekkürler...
Konu için tesekürler. Smile
Merak ettigim kisiydi. Tanitim için tesekkürler canim. Smile Smile
Saraydaki Mücevher ~ Yi San ~ Se7en ~ Jumong
Denizler İmparatoru~Queen Seon Duk~Hallyu (Korean Wave) Fan Clubs

Dizi ile tarihi kisilikler arasinda fark olmasi bence çok normal... Açikçasi ben bu çeviriyi dizi baslarken yapmistim ve Yesoya'nin durumunu sürekli olarak yumusatmaya çalistiklarini gördüm... Bu nedenle de Yesoya'ya bir türlü baglanamadim...
Paylasim için tesekkürler.

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi