yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bindaeddeok / 빈대떡
#1
Bindaeddeok / 빈대떡 (Mung Fasulyeli Pankek)


[Resim: uh0l.jpg]

Malzemeler

=>14 adet oz nok doo (mung fasulyesi)
=> 1 adet ince kıyılmış orta boy kelle soğan
=> Yarım adet ince, julyen tarzda kıyılmış havuç
=> 3 adet çapraz kesilmiş yeşil soğan
=> 1/8 ince kıyılmış sığır eti
=> Yarım kase şeritler halinde kesilmiş kimchi
=> ¼ kase kalınca doğranmış, sararmış fasulye filizi
=> 2 çay kaşığı tuz
*(Kimchi yerine dengeyi koruyabilmek için lahana da kullanabilirsiniz.)

Hazırlanışı

Mung fasulyelerini iyice yıkadıktan sonra 3 saat boyunca soğuk suda bekletiniz.
Daha sonra dış kabuğunu elinizle soyarak temizleyiniz ve tekrardan yıkayınız.
Yıkanan fasulyeleri az bir suyla mutfak robotuna atınız ve macun kıvamına gelinceye kadar iyice öğütünüz.
Diğer taraftan, soğanı, havucu, yeşil soğanı, sığır etini, fasulye filizlerini ve kimchiyi bir kapta karıştırınız ve sonrasında macun kıvamındaki öğütülmüş mung fasulyesini ve tuzu da karışıma ilave ediniz.
Yanmaz tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip hazırlanan karışımdan kepçe yardımıyla bir iki parmak büyüklüğünde olacak şekilde tavaya atınız ve iyice kızarana kadar pişiriniz.(Yalnızca bir kere çevirin.)
Yemeğiniz servise hazır. Yanında soya sosu ve doğranmış yeşil soğan ile servis ediniz…
Afiyet olsun… Biggrin

Pankek Hakkında Bazı Küçük İpuçları

* Mung fasulyelerini robotta öğütürken elinizden geldiğince suyunun bitmesini sağlayınız.
* Eğer hazırladığınız karışımın kıvamı çok koyu olduysa başa dönmeyiniz; tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra biraz daha su eklemek daha iyidir.
Karışımı kepçe yardımıyla 2’şer-3’er kepçe robota koyup, yarım kepçe veya biraz daha fazla suyla beraber tekrardan ezip, istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.


Çeviri: sark_gunesi




English


Ingredients:

14 oz nok doo (mung beans)
1 medium onion, thin sliced
1/2 carrot, thin julienne
3 green onions, cut in a bias
1/8 lb beef, thin julienne
1/2 cup kimchi, cut into strips*
1/4 cup bean sprout, blanched, roughly chopped
2 tbsp salt
(*You can substitute to blanched napa cabbage)

Preparation;

Wash mung beans and soak in cold water for 3 hours.
Get rid of outer shell by rubbing them with hands.
Wash again. Put them in a food processor with a little water and grind to fairly fine paste.
In a bowl, mix onion, carrot, green onions, beef, bean sprouts and kimchi.
Add mung bean paste and salt.
In a non-stick pan, add vegetable oil.
Pour a ladle of paste to make 3-4 inches in diameter and cook until brown, turn only once.
Serve with soy sauce (with some chopped green onion).

Tips About Some Small Pancake

***Tips: When you grind mung beans, try to lose water as much as possible.
It is better to add more water after mixing all ingredients
if the batter is too thick, but you can not go back!
You can drain the bean, put 2-3 ladle in to a processor,
add 1/2 ladle of water(or a little more).

Kaynak: Recipezaar.com
www
#2
[Resim: w5he.jpg]

[Resim: guoi.jpg]

[Resim: w7kq.jpg]

[Resim: 7kto.jpg]

[Resim: lfft.jpg]
www
#3
[Resim: qyp6.jpg]

[Resim: i86l.jpg]

[Resim: j4v3.jpg]

[Resim: 29mn.jpg]

[Resim: 57yi.jpg]

[Resim: tb88.jpg]
www
#4
[Resim: fkjq.jpg]

[Resim: 1xf2.jpg]

[Resim: co7s.jpg]

[Resim: m9j7.jpg]

[Resim: 8fsz.jpg]

[Resim: 27gp.jpg]
www
#5
[Resim: nw4d.jpg]

[Resim: 3u4g.jpg]

[Resim: 4cvz.jpg]
www
#6
[Resim: lthc.jpg]

[Resim: 5ghy.jpg]
www
#7
[Resim: lwq4.jpg]

[Resim: 737p.jpg]

[Resim: nt84.jpg]

[Resim: enfn.jpg]

[Resim: 3vxn.jpg]
www
#8
[Resim: dzk8.jpg]

[Resim: yd13.jpg]

[Resim: 5xx1.jpg]
www
#9
[Resim: z2aq.jpg]

[Resim: wxbw.jpg]

[Resim: 29qn.jpg]

[Resim: euee.jpg]
www
#10
[Resim: 0mdu.jpg]

[Resim: dgyj.jpg]

[Resim: 9fjr.jpg]

[Resim: 25gf.jpg]

[Resim: c63b.jpg]
www




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi