02-02-2011, Saat: 17:58
(Son Düzenleme: 01-08-2012, Saat: 15:02, Düzenleyen: madamagafya.)
Bajirak
![[Resim: shellfish20091131534132.jpg]](http://img10.imageshack.us/img10/128/shellfish20091131534132.jpg)
Her yıl Norumi sahilinde 100 tonun üzerinde King Bajiraks üretiliyor. Onlara Banjirakor veya Banjiraeki'da denir. Onlar Koreliler arasında en popüler deniz kabuklarıdır. Çamur veya gelgit kumları içinde ki Phytoplanktonlarda yaşarlar. Gel git sınırları arasındaki arazide yetiştirilen Bajirak bol lezzetli ve besleyicidir. Yetiştirmesi ve büyütmesi hızlıdır ve Byuljjubu Köy halkı için büyük bir gelir kaynağıdır. Çünkü yıl boyunca toplanılır.
Yumurtanin yuvarlağı hariç yumurtlama sezonu Temmuz ayı başlarında ve Ağustos'un ortalarındadır. Bajirak’in et suyuna atılarak yenmesi iyidir. Özellikle birkaç dilimlenmiş zukinis ile yapilan Bajirak eristesi iştahınızı açar.
Çeviri: Cey0}
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
In Norumi beach, over 100 tons of King Bajiraks are produced every year. They are also called banjirakor banjiraeki. They are the most popular seashell among Koreans, and they live on phytoplanktons in the mud or sand of tidal flat. Bajirak grown in tidelands have abundant taste and nutrition. Breeding and growing is fast, and it is a big source of income for the Byuljubu Village people because it is gathered all year-round except for the egg-laying season between early July and mid August. Bajirak is good to eat by making into a broth, and especially the bajirak knife-cut noodles made with some sliced zukinis, invigorates your appetite.
Kaynak ~ Source
-*-*-Korea-*-*-
TaemiN'in Pamuk Şekeri