yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aralia Shoots With
#1

Aralia Shoots With

Kendilerine özgü kokuları ve dağ yeşilliklerinin zevki olarak bilinirler.
Aralia Cordata Thunb ve Aralia Elata olarak ikiye ayrılırlar.
Aralia Cordata Thunb yeni filizi ve Aralia elata agaç filizi olarak Nisan ~ Mayıs ayında kazılırlar.
Doğal Aralia Elata'lar çok fazla bulunmazlar, bu yüzden uygun dalları seralarda yetiştirirler.
Protein, yag, seker, lif, fosfor, kalsiyum, demir, vitaminler (B1, B2 ve C) içerir.
Lipid kanı azaltmak için kullanılırlar. Bu nedenle, diyabet, böbrek hastalıkları ve mide hastalıkları için iyidirler.
Buğulama ve sirke-biber salçası ile kullanılırlar.
Buharda pişirilmiş yeşillik et sis ya da Kimchi, patates ya da salatalarda kullanılabilir.
Daha uzun süre korunması için dondurulmuş veya bol tuzlanmış olması gerekir.

Çeviri: lndy

____________________________________________________________________________

English

Their unique scent, they are enjoyed as a kind of mountain greens. They are classified into Aralia cordata Thunb and Aralia elata. Aralia cordata Thunb are dug in Apr ~ May as new sprouts and Aralia elata are sprouts of trees. Natural Aralia elata are not found much, so their branches are planted in greenhouses and cultivated.

They contain high contents of protein, fat, sugar, fiber, phosphorous, calcium, iron, vitamins (B1, B2 and C) and saponine to reduce the sugar level and lipids in blood. Therefore, they are good for diabetes, kidney diseases and stomach diseases. They are slightly steamed and seasoned with vinegar-pepper paste. The steamed greens can be skewered with meat or used for Kimchi, fries or salads.They can be salted or freezed for longer preservation.

Source
.
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler. Opucuk
Cevapla
#3
Tanıtım için teşekkürler. ^^
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi