18-12-2014, Saat: 18:44
(Son Düzenleme: 03-07-2016, Saat: 20:55, Düzenleyen: kıday baksı.)
Andong Soju & Traditional Food Museum
![[Resim: VXQLNV.jpg]](http://i.hizliresim.com/VXQLNV.jpg)
Adres
71-1, Gangnam-ro, Andong-si, Gyeongsangbuk-do
Website: http://www.andongsoju.com/
Tanıtım
Andong Soju, bu alana özgü bir içkidir ve Andong halkı tarafından sevilmektedir. Modern çağda özellikle Japonya, Mançurya ve diğer limanlarda tanınmaya başlamıştır. Tarihi ve kültürel öneminin onaylanması ile Andong Soju, 13 Mayıs 1987 tarihinde Kyongsang Eyaleti'nde Soyut Kültürel Miras olarak belirlenmiştir. Andong halkı, bu ata geleneğini korumak ve kuşaktan kuşağa aktarmak için büyük çaba harcamaktadır.
Andong Soju Müzesi, Andong Soju'nun tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtmak ve kuşaktan kuşağa aktarmak için 1995 yılında kurulmuştur. Müze temel olarak orijinal Andong Soju'yu, yapım sürecini, Kore halk içkilerini, alkolün geçmişini ve tarihi şişe ve bardakları görüntülemektedir. Ayrıca müze, uygulamalı program ve örnek alan da sunmaktadır. Geleneksel Yiyecek Müzesi, Andong Soju ile bağlanmıştır; böylelikle ziyaretçiler,geçitteki törenin geleneksel örüntüsünün yanı sıra Andong'un halk yemeği ve geleneksel yemek hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.
English
Address
71-1, Gangnam-ro, Andong-si, Gyeongsangbuk-do
Homepage: http://www.andongsoju.com/
Description
Andong Soju is a liquor unique to this area, and has long been enjoyed by the people of Andong. It became especially well known in the modern age in places such as Japan, Manchuria, and other ports. In recognition of its historical and cultural significance, Andong Soju was designated as an Intangible Cultural Asset in Kyongsang Province on May 13, 1987. The people of Andong have striven to preserve and hand down this ancient tradition.
Andong Soju Museum was established in 1995 to promote and hand down the history and cultural characteristics of Andong Soju. The museum mainly displays the origin of Andong soju, the making process, Korean folk alcoholic drinks, the lineage of alcohol, and bottles and cups throughout history. The museum also offers a hands-on program and sampling area. The Traditional Food Museum is connected to Andong Soju Museum, so visitors can learn about traditional food and Andong’s folk dish, as well as traditional patterns of rites of passage.
Kaynak / Source
![[Resim: VXQLNV.jpg]](http://i.hizliresim.com/VXQLNV.jpg)
Adres
71-1, Gangnam-ro, Andong-si, Gyeongsangbuk-do
Website: http://www.andongsoju.com/
Tanıtım
Andong Soju, bu alana özgü bir içkidir ve Andong halkı tarafından sevilmektedir. Modern çağda özellikle Japonya, Mançurya ve diğer limanlarda tanınmaya başlamıştır. Tarihi ve kültürel öneminin onaylanması ile Andong Soju, 13 Mayıs 1987 tarihinde Kyongsang Eyaleti'nde Soyut Kültürel Miras olarak belirlenmiştir. Andong halkı, bu ata geleneğini korumak ve kuşaktan kuşağa aktarmak için büyük çaba harcamaktadır.
Andong Soju Müzesi, Andong Soju'nun tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtmak ve kuşaktan kuşağa aktarmak için 1995 yılında kurulmuştur. Müze temel olarak orijinal Andong Soju'yu, yapım sürecini, Kore halk içkilerini, alkolün geçmişini ve tarihi şişe ve bardakları görüntülemektedir. Ayrıca müze, uygulamalı program ve örnek alan da sunmaktadır. Geleneksel Yiyecek Müzesi, Andong Soju ile bağlanmıştır; böylelikle ziyaretçiler,geçitteki törenin geleneksel örüntüsünün yanı sıra Andong'un halk yemeği ve geleneksel yemek hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.
English
Address
71-1, Gangnam-ro, Andong-si, Gyeongsangbuk-do
Homepage: http://www.andongsoju.com/
Description
Andong Soju is a liquor unique to this area, and has long been enjoyed by the people of Andong. It became especially well known in the modern age in places such as Japan, Manchuria, and other ports. In recognition of its historical and cultural significance, Andong Soju was designated as an Intangible Cultural Asset in Kyongsang Province on May 13, 1987. The people of Andong have striven to preserve and hand down this ancient tradition.
Andong Soju Museum was established in 1995 to promote and hand down the history and cultural characteristics of Andong Soju. The museum mainly displays the origin of Andong soju, the making process, Korean folk alcoholic drinks, the lineage of alcohol, and bottles and cups throughout history. The museum also offers a hands-on program and sampling area. The Traditional Food Museum is connected to Andong Soju Museum, so visitors can learn about traditional food and Andong’s folk dish, as well as traditional patterns of rites of passage.
Kaynak / Source