Abalone / Deniz Kulağı
![[Resim: clipimage0042.jpg]](http://img823.imageshack.us/img823/5075/clipimage0042.jpg)
Eski zamanlardan beri, deniz kulağı hem besin hemde lezzet açısından diğer deniz mahsullerinden nitelik bakımından farklı olduğu bilinmektedir. Özellikle deniz kulağının kabuğundan bağırsağına kadar hiçbir şeyi boşa harcanmaz. Birçok sağlıklı yiyeceğin yapımında kullanılır.
Haenam Ttankkeut'un deniz kulakları (Kore yarımadasının en güneyindeki bitiş) Songho Kasabasi, Haenim'in katıksız deniz mudbanklarinda yetişen yer, çok yumuşak ve süper lezzetlidir.
Çesit çesit iyi bilinen deniz kulağı kapkacağına dahil olarak tereyağda kavrulmuş, taze dilimlenmiş çiğ deniz kulaklağı sağlıklı yiyecek olarak içtiğimiz çorba da vardır ve bunlar saglıklı bir yiyecek olarak diyetlerimizin büyük bir kısmı olarak da görülmektedir. Tüm çiğ deniz kulaklarının ilki, yıkanarak temizlenen sonra da bir ısırıklık dilimlenerek servis edileni insanlar arasında çok popüler olup bağırsaklarla birlikte servis edilmesi ortak bir alışkanlıktır. Sadece bağırsakları yediğiniz zaman bir deniz kulağı yediğinizi söylebilirsiniz. Birçok insan sağlıkları için duyarlı olduğundan beri çevremizde bulması kolay olan deniz kulağı sağlıklı bulunduğu için tüketiciler arasında çok popülerdir.
Çeviri: éhl@
![[Resim: clipimage0061.jpg]](http://img526.imageshack.us/img526/1623/clipimage0061.jpg)
![[Resim: clipimage00258.jpg]](http://img338.imageshack.us/img338/5719/clipimage00258.jpg)
- Since the old days, abalones have been known as being qualitatively different from other seafoods in terms of both taste and nutrition that Korean cout cuisines cannot be put into words excluding abalone.
Especially, abalones have nothing to throw away from the shell to the intestines, and they are used in many health foods that we enjoy.
The abalones of Haenam Ttankkeut (southernmost end of Korean peninsula) Songho Village, which grown in the pure sea mudbanks of Haenam, have very soft meat and neat taste.
- There are various well-known abalone dishes including abalone soup which we enjoy as a health food, raw abalone which you eat by slicing fresh abalone,
butter-roasted abalone, etc, and as it can be seen, abalones take up a large part of our diet as health a food. First of all raw abalone, which you serve by washing an abalone clean then slicing it thin in bite-size,
is popular among people, and it is a common practice to serve the intestines together. Only when you have eaten the intestines you can say that you have eaten an abalone. Abalones that are easy to find around us,
are a very popular product among many consumers as a health food since many people are sensitive about their health.
--- Kaynak ~ Source ---
-*-*-Korea-*-*-
TaemiN'in Pamuk Şekeri